На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

По 40 лева за Великден на бедните пенсионери Добавката е за 1 226 698 възрастни хора и ще се получава от 4-ти април

За добавките към пенсиите за Великден правителството отпусна допълнителни 49,1 млн. лева.

Допълнителна сума за Великден, в размер на 40 лв. към пенсията за април, ще получат 1 226 698 пенсионери. Това бе решено на правителственото заседание вчера, информира пресслужбата на Министерски съвет.

От кабинета уточняват, че средствата са за хората, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, за април 2018 година, са в размер до 321,00 лв. включително, т. е. до размера на линията на бедност.

За изплащането на добавките към пенсиите за Великден правителството отпусна допълнителни 49,1 млн. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. А средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по трансферите по централния бюджет.

В началото на правителственото заседание вчера, премиерът Бойко Борисов заяви на министрите, че вече е традиция над 1,2 пенсионери у нас по Коледа и Великден да получават бонуси към пенсиите си.

От своя страна социалният министър Бисер Петков уточни, че добавки ще получат близо 56 процента от възрастните хора у нас. А изплащането им ще стартира от 4 април, за да може за Великден всички да са получили сумата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Браво на Комунягата- ЧЛЕНЪТ на БКП Бойко Борисов Колкото и да дадеш Все е кяр Душа, ама може и още, па спомни си эа Другарят ти Тодор Живков …Ама эащо във Варна иэлагаш поэицията на Турците …дето по време на храна пърдят и каэват: “ ашколсун, Ефенди “ на някой пръдльо на масата…а , кажи Душа…!!!

  2. „близо 56 процента от възрастните хора у нас“ получават доходи под линията на бедност 321 лв.
    Това, което правим спрямо възрастните българи е непростимо. Не просперира страна, която не може да се грижи подобаващо за онези свои граждани, които не са трудоспособни. Уж има примери как в други държави са адресирали по един или друг начин проблема, но никоя изпълнителна власт тук няма топки да постави началото.

  3. „вече е традиция над 1,2 пенсионери у нас….да получават бонуси към пенсиите си.“ Толкова са. Един пенсионер и две десети от него. Другите пенсионери-тези с пенсия от 322 лева и нататък ще получат от трите най-дългото. Щото не са бедни.

  4. Виновни са мавъра-Костов и протежето му, социален министър Нейков.Виновни са и комунистите,прекръстили се на социалисти че ограбиха пенсионния фонд.И сега на тази беднотия ГЕРБ, да не остане назад, ще увеличава данък жилища защото били несъизмеримо ниски с тези в ЕС.ГРАБЕРЕ НАРОДА О НЕРАЗБРАНИ, КОЙ ВИ ПРЕЧИ!!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.