По 50 лева за абитуриент във Върбица

Община Върбица

Община Върбица, Шуменско, изпраща 37 абитуриенти тази година и всеки от тях получи по 50 лева финансова помощ. Инициативата е на общинското ръководство, а кметът инж.Мердин Байрям събра випускниците да им връчи бонусите и да поговори с тях кой по какъв път е решил да поеме след обучението в СУ "Св. Паисий Хилендарски". "А сега накъде, към коя наука се насочвате?", попита градоначалника тейнейджърите, препълнили кабинета му. 
Едни обявиха, че ще поемат по пътя на техническите науки, други ще са бъдещи педагози, медици, компютърни специалисти...  Кметът напомни, че община Върбица има особено голяма нужда от бъдещи медицински специалисти, защото е пред завършване изграждането на местна болница. Търсят се и архитекти. Общината от своя страна предлага финансиране на обучението във висши училища. 
"Вече знаете, че да си добър ученик не е лесно, а да бъдеш добър студент е още по-трудно. Значимите неща в живота се постигат трудно, но затова са и много ценни. Пожелавам ви да реализирате мечтите си в родния град.  Бъдете здрави и трупайте успехи!", пожела на абитуриентите инж. Байрям.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони