ПП-ДБ искат отделни комисии за "Балкански поток" и "Лукойл"

Снимка: БНТ
Венко Сабрутев

От „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще подкрепят създаване на отделна комисия за „Лукойл“, но според тях не трябва да се смесва с темата за „Турски поток“. Темата коментираха пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ и депутат Венко Сабрутев.

„Ние ще подкрепим създаване на отделна комисия за „Лукойл“, но тези две теми не трябва да се смесват, за да не допускаме смиване на която и да е от двете теми. Ако г-н Борисов наистина не го е страх, нека да подкрепи създаването на комисия за „Турски поток“, отделна комисия, и председател от парламентарната група на ПП-ДБ, като ние пък ще подкрепим комисия за „Лукойл“ и съответно председател от тяхната парламентарна група“, заяви Сабрутев.

Кирил Петков подчерта, че освен комисии страната трябва да усвои 1,2 млрд. европейски средства по ПВУ. По думите му това може да се случи в следващите 4 седмици. 

"Тези четири неща могат да се свършат в следващите 4 седмици ако решим. Първото нещо е правилата за Антикорупционната комисия. Второто нещо е Законът за защита на лицата, които подават сигнали. Третото нещо - Законът за личния фалит. Четвъртото нещо е Пътната карта за енергетиката", заяви Петков. 

Според него тези четири неща може ли да позволят страната ни да усвои 1,2 млрд., които по думите му щели да позволят да се увеличат пенсиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика