Красимир Вълчев: 419 училища са в грипна ваканция, очаква се днес да бъде обявена в още учебни заведения

134 млн. евро са преките чуждестранни инвестиции във Веаликотърновска област за година Най-много са вложените средства в промишлеността

Апаши разкостват монтанско село

Газови бутилки избухнаха в библиотеката на Лионския университет, сградата гори По първоначална информация има един пострадал

Кола падна в дере на пътя между Вълчи дол и Войводино, загинала е 70-годишна жена

Вицепремиерът Марияна Николова към бизнеса: Нашето сътрудничество създава „добавена стойност“

Повдигнаха обвинение на двама за притежание на близо 5 килограма коноп

Националното ни малцинство в Сърбия може да използва женски фамилни имена по правилата на българския език

Дават две данъчни облекчения за деца с увреждания

Отменен полет за Барселона остави близо 200 пътници на Летище София

Адвокатът на Харви Уайнстийн отказа да го защитава

Заловиха невръстен крадец, измъкнал ловко 400 лева от магазин Хлапакът влизал в бакалията като отварял секретната ключалка, а на излизане отново заключвал

Министър Вълчев: През следващите десетилетия постъпващите на пазара на труда млади хора ще бъдат едва 2/3 от навлизащите в пенсионна възраст

Задържаха мъж, планирал нападение срещу Белия дом

Петима маскирани нападнаха собственик на чейндж бюро, отмъкнаха му торба със 100 хил. лв.

Празник на вината, ракиите и мезетата във Враца

Снимка: БНР

За втора поредна година във Враца ще се проведе празник на вината, ракиите и мезетата. На централния площад в града десетки врачани ще покажат домашната си продукция. След дегустация ще бъдат определени победителите в три категории за питиета и мезета, предаде БНР.

Десетки врачани, които сами си произвеждат питиета и деликатеси ще участват в конкурса за най добри вина, ракии и мезета. Те ще бъдат оценявани от професионално жури.

Празникът показва гордостта на почти всеки врачанин и домашното му производство.

„Хората продължават да си правят домашно вино, защото имат лозя, които са наследени и няма как да ги оставят. Тук се ражда едно много хубаво грозде, една много хубава реколта, от която се прави страхотно вино“, каза един от участниците.

„Мезенцата сам си ги правя – суджуци, кайма, бабек, разбира се, че е по вкусно, къде домашното няма сравнение с това от магазините“, добави врачанин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.