Пранди повика 15 волейболисти

Селекционерът Силвано Пранди повика 15 волейболисти на лагера в зала „Христо Ботев“, подготовка за олимпийската квалификация през януари. Капитанът Виктор Йосифов и Алекс Грозданов ще се присъединят по-късно заради клубни ангажименти. А Цветан Соколов се очаква в събота. По-късно тази вечер диагоналът ще играе за „Зенит“ (Казан) във финала за Купата на Русия срещу „Зенит“ (Санкт Петербург). Българинът имаше основна заслуга за класирането на своя тим за решителния мач. Асът на националите заби 15 точки при успеха над „Кузбас“ (Кемерево) с 3:0. Така „Казан“ стигна до сблъсък за трофея за шести пореден път.

На 31 декември от 15 ч и на 1 януари от 16 часа „трикольорите“ ще изиграят две контроли с Египет в зала „Христо Ботев“. Двубоите ще са закрити за феновете. Тимът пътува на 3 януари за Берлин, а на 6-и ще изиграе първия си мач от групата срещу Франция. Съперници на нашите са още Холандия и Сърбия. Само първият тим в групата взима квота за олимпиадата.

Жените ни също започнаха лагер за олимпийските квалификации, но „Арена Армеец“. Момичетата ще имат три контроли с Холандия, като първата ще е на 30 декември. Съперници на „лъвиците“ са отборите на Полша, Азербайджан и Холандия, а двубоите са от 7 до 12 януари.

Коментари

Задължително поле