Пращат Кобрата на Бедата

Американецът Доминик Бризийл е най-вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев. 32-годишният боксьор с прякор Бедата е сред големите имена в тежка категория зад Океана и дори има един мач за титла. Преди 2 години той изкара 7 рунда срещу Антъни Джошуа в Лондон, преди да падне в нокаут, което го превърна в един от най-упоритите съперници на британеца преди Владимир Кличко.

Това е единствената загуба на Бризийл, който има 19 победи (17 с нокаут) от общо 20 мача. Наскоро шампионът на WBC Дионтей Уайлдър изрази желание за бой с Бризийл, но IBF изпревари Съвета като назначи търг за елиминационната среща между българина и Бедата, който да определи следващия задължителен претендент на шампиона Джошуа. Наддаването между промоутърите на двамата боксьори е на 10 април, а експертите вече прогнозират победа за Кобрата, независимо от мястото на боя.

Междувременно Джошуа предизвика Уайлдър да дойде в Кардиф в събота, за да гледа отблизо мача му с Джоузеф Паркър, който държи пояса на WBO. Американецът има запазена коментаторска кабинка край ринга, но в последните дни тръгнаха слухове, че ще няма да присъства.

„Ако не дойде, може да го замени Тайсън Фюри – заяви Джошуа. – И без това треньорът ми смята, че Фюри ще е по-опасен противник.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт