15 см по-голям гледа българинът Цената на най-търсения модел на изплащане е над 1000 лв.

Френската полиция задържа още двама за стрелбата в Страсбург

Тереза Мей: Сделката за Брекзит ще бъде гласувана в края на януари

Министър Вълчев: Проект за 100 млн. лева ще подкрепи децата с образователни затруднения

Хит в Япония са календари с Путин Изпревари знаменитостите в Страната на изгряващото слънце

Каракачанов: Прекалено много интереси настъпих и заради това бях ударен

Благоевград изгражда анаеробна инсталация за биоразградими отпадъци

Европейската сметна палата иска затягане на контрола при отпускането на пари за НПО-та

Aтентат на Президентство и Министерски съвет? Обществено обсъждане на Националният план за противодействие на атаки

Външният министър на Иран: Бих поискал от Вашингтон да стане „по-малко беззаконен“

Разкриха гробница на 4400 години в Египет

Парис Хилтън иска дете, търси донор

Биг Бенд – Благоевград и децата на Благоевград с ДЖАЗ КОЛЕДА “LET IT SNOW”

Шефът на албанския Конституционен съд свален от длъжност заради недекларирани доходи

Мъж издъхна на пазара в Горна Оряховица след преглед в Спешна помощ, зет му наби доктора 30-годишният Невен М. арестуван за хулиганство

Пращат на съд бивш шеф, ощетил санаториум с 46 000 лева

Прокуратурата в Монтана предаде на съд бившия директор на Специализираната болница за рехабилитация „Св. Мина” във Вършец. Според магистратите ексшефът е извършил и допуснал престъпления, ощетили здравното заведение с близо 46 000 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Антон Савов е бил директор на болница „Свети Мина”- филиал на „Специализирани болници за рехабилитация – национален комплекс“ ЕАД – София, от февруари 2010 г. до септември 2013 г. Вместо да създаде организация за управление и контрол на финансите в санаториума обаче той прехвърлил част от задължения си на счетоводителката Данелия Витанова, която започнала да тегли аванси от касата и да ги отчита с фалшиви фактури.

Пари от бюджета на специализираната болница срещу менте документи получавали и присвоявали и други служители. Нарушенията във филиала били разкрити при цялостна проверка през 2013 г. Сигнал за далаверите подал до МВР, Районна прокуратура в Берковица и ръководството на дружеството в София и касиерът на болницата. По случая Икономическата полиция в Монтана започнала разследване, а Окръжната прокуратура образувала досъдено производство.

Според експертизата по делото по време на управлението на Савов са били присвоени 45 313,85 лв. Бившият шеф на санаториума е извършил престъпление като не е положил достатъчно грижи за възложената му работа и не е изпълнил служебни си задължения, от което са последвали значителни щети за държавното дружество, обявиха магистратите.

Материалите, свързани с престъпната дейност на счетоводителката Витанова и други подотчетни лица, са отделени в друго досъдебно производство, казаха от прокуратурата. Комплексът „Специализирани болници за рехабилитация”, чийто филиал е санаториумът „Св. Мина” във Вършец, е акционерно дружество с държавно имущество, а едноличен собственик на капитала му е Министерството на здравеопазването.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.