Пращат на съд Васил Божков за поръчителство на убийства (обзор)

Бизнесменът Васил Божков заяви днес, че истината ще се разбере в съда.

Прокуратурата приключи разследването по част от обвиненията

Бизнесменът: Държат ме като заложник. Истината - в съда

Прокуратурата е приключила разследването и ще внесе обвинителен акт в съда срещу Васил Божков за поръчителство на убийства и опит за изнасилване.

Бизнесменът, който миналата година се върна от Дубай, а преди два месеца обяви създаването на своя партия, ще отговаря, че е подбудил друг да убие конкурента му в хазартния бизнес Йордан Динов, който беше застрелян в София през 2012 г., както и за покушението срещу Манол Велев през 2015 г., след което той изпадна в кома и почина преди две години.

Божков ще бъде съден и за подбуждане към друго убийство и за опит за изнасилване. Първоначално по това разследване обвинения бяха повдигнати на още шестима души за ръководство и участие в организирана престъпна група. Разследването за престъпна група обаче е било прекратено, след като не са били събрани убедителни доказателства. В началото на годината стана ясно, че е приключено и делото срещу Божков, свързано с хазартния му бизнес.

“Близо 5 години прокуратурата ме държи като заложник. Истината ще се разбере в съда”, написа днес Васил Божков във фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право