Датската елха измести българската Седмица преди коледните празници у нас все по-предпочитан става скандинавският кичест вид

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 16 декември 2017

Малчуганите от детска градина „Албена” донесоха коледния дух в кметството на район „Южен” в Пловдив

Четири „легнали полицаи“ ще възпират камионите през президентско село

Джихадисти се добрали и до български оръжия Иначе доставките, предимно от САЩ и Саудитска Арабия, били за сирийски опозиционери

Издирват жена – муле на измамници

На седянка по Коледа с хор „Евмолпея” в Пловдив

Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Предадете ли добруджанци, предавате всички българи!

Кой нареди хората да бъдат бити, а еколозите на бъдат пазени от жандармерия

Становище на Гражданска инициатива „Да спасим Крайморска Добруджа“ след срещата с министър-председателя Бойко Борисов и министри от Правителството на Република България

Добруджанци благодарят на Министър-председателя г-н Бойко Борисов за това, че прояви разбиране към тревогите и проблемите на хората и лично се ангажира с тяхното бързо и спокойно решаване. Вярваме, че с неговата воля и подкрепа ще бъдат изпълнени всички обещания, дадени пред добруджанци!

Изразяваме и искреното си възмущение, като обикновени хора от наглостта и безочието на зелени активисти, които се опитват в публичното пространство да изопачат и манипулират причините за нашият справедлив протест!

Както г-н Бойко Борисов обеща:

1. Да се отмени Заповед № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите. Очакваме да получим официално подписаната и обнародвана в Държавен вестник Заповед за отмяна;

2. Да се предостави от МОСВ карта, която включва: актуална карта на понто-сарматските степи 62C0 към 2017г., която да е наложена върху кадастралните карти към 2017г. и да включва Начина на трайно ползване на всеки конкретен имот към 2017г. (в .dwg format – Autocad). Целта е кметовете да информират хората и всеки собственик да може да провери дали имота му попада в очертанията на Защитена Зона „Комплекс Калиакра за местообитанията“. Да се предостави списък със засегнатите имоти на гражданите от трите общини.

3. Да се преразгледа Интегрирания план за управление на трите Защитени зони „Комплекс Калиакра“ за местообитанията, „Калиакра за птиците“ и “Белите скали за птиците“, чрез който да бъдат защитени гражданските права и имотите на добруджанци. Да се предложат конкретни компенсации на засегнатите собственици и да им се върнат платените от тях пари;

4. Тази сряда на Министерски съвет да се реши проблема с достъпа до Болата и да се върне на Българево при наличие на положителна законодателна и екологична възможност;

5. Да се извърши ново картиране и заснемане – проверка от имот на имот в присъствието на собствениците на земята и техни експерти, за удостоверяване на истинността на данните на Зелените НПО;

6. По покана на българското правителство да дойде еврокомисарят по околна среда, морско дело и рибарство г-н Кармену Вела, който на място да се увери, че природата на Добруджа не е унищожена.

Добруджанци настояват:

1. Да се приеме Общият устройствен план на общините Шабла, Каварна и Балчик и след това да се дискутира въвеждането на Защитена зона „Комплекс Калиакра“, както и Интегриран план за управлението на трите защитени зони в Крайморска Добруджа.

2. Да се определи ясно методологията на картиране на местообитанията на понто-сарматските степи 62C0. В момента няма яснота и опорочените Зелени НПО и експерти твърдят, че има местообитания където си поискат! Няма ясна преценка кога една тревичка в даден имот представлява хабитат!

3. Отказваме да преговаряме с компроментираните зелени активисти и експерти, които създадоха този проблем през годините. Защото те бяха причината да бъдем бити преди два дни. Разбрахме от премиера, че на срещата във вторник са поканени точно такива. Няма да дискутираме Интегрирания план за управление с вече компрометираните му автори и експерти от ИБЕИ-БАН, СУ, зелени НПО, както и БДЗП – вече показахме, че те не са желани в Добруджа и не се грижат за интересите на Добруджанци! Можем да говорим само с представители на законно избраното Българското правителство във всеки един момент и Европейската комисия, които с решенията си могат да разрешат проблемът в Крайморска Добруджа.

4. Незабавно уволнение на свързаните със зелени НПО служители на ИБЕИ-БАН – Росен Цонев, Чавдар Гусев и Павел Зехтинджиев, които не само, че през годините са картирали погрешно, но и с последващото картиране през 2011-13г. са потвърдили отново грешните данни, без да отразят данните за начина на трайно ползване на имотите, кадастралните карти и без да обходят ВСИЧКИ имоти и реално да заснемат наличните местообитания в присъствие на собствениците им.

5. Истината е, че МОСВ умишлено работи с Росен Цонев, Чавдар Гусев и Павел Зехтинджиев и защитавайки интересите на Зелените НПО и водено от страха от протести на жълтите павета ги оставя единствено те да работят по данните на Защитените зони в Крайморска Добруджа! Правителството трябва да скъса „пъпната връв“ между тези експерти на ИБЕИ-БАН и Зелените НПО, които работят срещу България, получават милиони от съвместни екологични проекти със Зелените НПО. Уволнете ги незабавно и спрете участието им в държавни проекти, изпълнявани от зелени НПО!

Апелираме към Главния прокурор г-н Сотир Цацаров да се самосезира и да направи разследване за наличие на координирана свързаност на действията на тези експерти със Зелените НПО и да стане ясно на българските граждани за наличието на организирана група за манипулиране на научни данни с цел облагодетелстване на Зелени НПО, чрез получаване на милиони от „екологични проекти“ за опазване на видове в защитените зони.

Порочната връзка е: зелени НПО подават грешни данни – държавните служители ги „верифицират“ – Зелени НПО подават сигнали за нарушение – държавните служители създават проект – кандидатстват Зелени НПО – Зелени НПО наемат държавните служители да работят по проектите им. Така парите не стигат никога до засегнатите от тези грешни данни български граждани – реални собственици и потърпевши от тази измама.

Правителството явно не разбира, че за да угоди на интересите на няколко зелени активисти, които злепоставят българската държава в Брюксел, извършва геноцид върху българския народ и неговите интереси за развитие на модерна България. Под диктата на зелената мафия хората остават без възможност да изкарват доходи от собствените си земи и риболов. Кой ще ни върне платените пари и ще ни обезщети за вашите безмилостни решения? Поставяте хората на колене и ни натрапвате отново зелените НПО!?

Под диктата на шепа хора от жълтите павета в София, които за всичко блокират Орлов мост в защита интересите си за получаване на милиони евро от европейски екологични проекти, вие предадохте нас, жителите на Крайморска Добруджа и ни обрекохте на мизерия и пълна липса на възможност да защитим правата си по Конституция. Българският народ няма да ви прости това национално предателство! ?Предадете ли добруджанци, предавате всички българи!

 Ето и някои от екологичните експерти, които предадоха и продадоха българския народ! Последователно от ляво надясно: Росен Цонев, Чавдар Гусев, Ирина Матеева и Павел Зехтинджиев.

Ето и някои от екологичните експерти, които предадоха и продадоха българския народ! Последователно от ляво надясно: Росен Цонев, Чавдар Гусев, Ирина Матеева и Павел Зехтинджиев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Вижте разследването в Бивол. Ако има забрана за строителство губещи са предимно Суджука, БСП олигарски, и морска групировка. Това е. Няма фермери -орачи, няма рибари да губят-риболовот не е забранен. А забраната е насочена срещу ОЛИГАРХИЯТА.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.