Мъж и жена, поставени под карантина, са напуснали страната

БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

69-годишен мъж в Плевен се е излекувал се от COVID-19, изписват го от болницата

Главният прокурор: Това, че нямаш работа, не е оправдание да грабиш възрастни хора Противодействието на битовата престъпност продължава, увери Иван Гешев

109 са жертвите на коронавируса в Индия

Баща благодари на полицията, намерили откраднатото колело на сина му

Имунолог нобелист предупреждава да внимаваме с кутиите на готовата храна

Нивото на река Марица край Ветрен се е повишило значително

Дезинфектират улици, контейнери и спирки в няколко района на София

Прокуратурата влиза на проверка в болницата в Гоце Делчев

Първо досъдебно производство в Сливен за неверни данни в декларацията при минаване през КПП

Раздават помощи на бедните и безработни в Бургас Пакетите са с храни за 60, 100 и 130 лв.

Френският финансов министър: Може да се изправим пред най-тежката рецесия от времето на Втората световна война

Хора под карантина се разхождат и пазаруват Хванаха още петима в Шуменско

Нови 4 случая на нарушаване на домашната карантина в област Видин

Предприемат строги мерки срещу коронавируса в община Елена

В община Елена няма регистрирани случаи на COVID-19, нито са постъпвали сигнали за граждани, оплакващи се от характерните за вирусното заболяване симптоми. За намаляване до минимум на риска от неговото разпространение, както и на други вирусни заболявания, предавани по въздушно-капков път, в общината се предприемат адекватни мерки, набелязани още вчера на сутрешното заседание на кризисния щаб. Те са сведени до гражданите и институциите в общината със заповеди на кмета инж. Дилян Млъзев в качеството му на председател на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

Обслужването на пациенти с оплаквания и на клинично здрави хора от техните лични лекари с кабинети в Медицинския център и в селските здравни служби от днес се извършва в различни часови интервали.

Преустановява се провеждането на масови прояви, също посещения, работа с потребители и свижданията в социалните заведения. В детските градини и детската ясла се организира сутрешен филтър със задължително дистанционно измерване на телесната температура на децата. Музейните обекти ще приемат посетители, но няма да се предлагат екскурзоводски беседи.

Задължително е хигиенизирането на помещенията, в които се обслужват гражданите, също и дезинфекцията на автобусите за обществен превоз на пътници на общинското дружество „Елена автотранспорт“.

Препоръчва се на собствениците и на управителите на местата за настаняване, по възможност, да ограничат приемането на резервации на туристи от страни с доказано масово разпространение на COVID-19 или от региони в страната, в които са открити случаи на вируса. В случай, че техните гости проявят симптоми на заболяването, незабавно трябва да уведомят управителя на Медицинския център в Елена.

Подобни задължения имат и кметовете и кметските наместници за жители на населените места, които се завръщат от пътувания в рискови страни и региони у нас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.