Предприятие за дивечово месо заработи в "Паламара"

Модерна база за обработка на дивечово месо заработи в ДЛС-Паламара, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Строежът стартирал през 2017 година, а идеята за базата е на ръководството на СИДП. Сградата е с площ 500 квадратни метра и е оборудвана с техника и материали, които да отговарят на всички изисквания на Българската агенция по безопасност на храните.

Екипът на ДЛС-Паламара гарантира за качеството на месото, което се предлага в новото предприятие. Освен това експертите припомнят, че дивечовото месо е с отлични вкусови качества, не води до завишаване на вредния холестерол и е  много по-полезно от месото добито в индустриалните ферми. Дивечът се храни с естествена храна богата на минерали и микроелементи, не приема добавки и лекарства, за разлика от промишлено отглежданите животни и всичко това прави месото му желано от хората в цял свят.

Капацитетът на модерното предприятие е около 25-30 тона месо за година, като от продукцията могат да се възползват собственици на заведения, юридически и физически лица.

Коментари

Задължително поле