Председателят на БОК Стефка Костадинова е утвърдена за член на комисията на МОК по Култура и олимпийско наследство

По предложение на президента на МОК Томас Бах, председателят на БОК Стефка Костадинова е утвърдена за член на комисията на МОК по Култура и олимпийско наследство, съобщи БНТ. 
Комисията съветва Сесията на МОК, Изпълнителния съвет на МОК и президента на МОК относно всички дейности на олимпийското движение, които са свързани с културата.

Тази комисия улеснява взаимодействието между различните културни платформи, общности и органи в рамките на олимпийското движение: олимпийски академии, музеи, културни центрове на националните олимпийски комитети, изследователски центрове, университети и други признати организации.
"Това е голямо признание за личността на Стефка Костадинова, както и за Българския олимпийски комитет и за всички дейности, които той осъществява свързани с културата, образованието и опазване на олимпийските ценности", се казва в официалното съобщение на БОК.

В края на септември Весела Лечева също бе избрана в структурите на МОК. Тя стана член на авторитетна Комисия към Международния олимпийски комитет. Легендата на спортната стрелба вече е част от специалистите, които ще отговарят за "Обществените въпроси и корпоративните комуникации".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена