Председателят на НС Цвета Караянчева: 57 закона са редактирани за онлайн издаване на свидетелство за съдимост

Само за да може свидетелството за съдимост да се издава онлайн, са редактирани 57 закона. Това посочи във Варна председателят на НС Цвета Караянчева като пример за активната работа на парламента.

"НС е най-прозрачната институция в България. 800 акредитирани журналисти следят работата в него, както и в комисиите, където се структурират законите.Най-широко се отразяват обаче личните нападки и конфронтации, което вреди на имиджа на институцията", каза Караянчева на среща с граждани в централния градски район"Одесос" в неделя вечер, инициирана от депутата д-р Руслан Тошев.

Тя посочи, че възможността повече граждани да посещават парламента и да наблюдават отблизо законодателната дейност е важна стъпка. "Хората могат да видят, че мнозинството от депутатите не сме професионални политици, а професионалисти в различни области и следваме поетите ангажименти към избирателите".

Успехът на Българското председателство на Съвета на ЕС не е партиен, а на България, на всички ни. Постигнат бе консенсус по много въпроси,приключи работата по голяма част от досиетата, получихме висока оценка за свършеното. Успехите показаха, че в страната ни има подготвени хора да дирижират европейските теми. Това коментира още председателят на Народното събрание, която по-късно беше на закриването на Балетната олимпиада 2018, на която е патрон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България