Председателят на Съвета на директорите на НКИЗ Илия Лазаров присъства на "Свищовски лозници"

Председателят на Съвета на директорите на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Илия Лазаров посети Свищов по повод празниците на града „Свищовски лозници“.

Заедно с кмета на града Генчо Генчев и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, Илия Лазаров присъства на църковна служба в емблематичната за крайдунавския град църква „Света Троица“, след което повече от час разговаряха на официална среща в административната сграда на Община Свищов. На поредната среща, която се проведе между страните, основната тема на разговор беше свързана с изграждане на концепция за бъдещо развитие и устройство на територията на бившето военно поделение, което община Свищов придоби на 31.08.2018 година.

В разговора, кметът на Свищов подчерта, че възможностите, които предоставя придобитият терен от 320 дка, създават благоприятни условия за социално-икономическото развитие, не само на общината, но и на целия регион. И именно по тази причина ще се подходи изключително отговорно при преустройството на ключовия за развитието на общината терен. Г-н Лазаров увери, че с опита, който има НКИЗ, дружеството може да бъде изключително полезно в нелеката задача, която предстои на община Свищов.

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони