Представители на бизнеса у нас представиха проекта "Преоткрий България"

Представители на бизнеса у нас представиха проекта "Преоткрий България". Това стана ясно по време на брифинг в Министерския съвет.

Той представлява онлайн резервационна платформа. Представител на "Метро" обяви, че платформата ще стартира в началото на юни с началото на туристическия сезон.

"Ние гарантираме, че в тази система нашите партньори ще дадат най-качествения продукт и най-добрата оферта, тъй като тази система ще работи без комисионна", коментираха представителите на бизнеса. По думите им целта на платформата е да се направи качествен продукт, който освен от българите, в последствие да бъде припознаят и от чуждестранните туристи.

Представителите на бизнеса обясниха, че през платформата може да се резервира и място в ресторант, а всички оферти в нея ще отговарят на изискванията в борбата срещу разпространението на коронавируса.

"Целта е да предоставим един продукт по отношение на това как по един иновативен начин можем да помогнем на българския бизнес", обясни министърът на икономиката Емил Караниколов. Той добави, че тази година ще се разчита основно на български туризъм, а в платформата ще се предлагат места с българско меню, български храни, български рецепти.

Министър на земеделието Десислава Танева приветства платформата "Преоткрий България". "Радвам се, че можем да намерим много допирни точки бизнес-държава и целта е да предложим на българския потребител една възможна отлична почивка на море или на Балкан при най-добри условия, при гарнтирани здравни и хранителни стандарти.", заяви тя.

Влизането в платформата няма да е обвързано с покупка, стана ясно още. Хотелиерите и ресторантьорите може да пазаруват от конкуренти и пак да са част от платформата. Министър Танева увери, че стандартът на услугите през платформата ще бъде такъв, какъвто се рекламира.

 

Коментари

Задължително поле