Проф. Олег Асенов: Временно се преустановяват ограниченията за движение на камионите по „зелените коридори“

Том Ханкс и съпругата му се завърнаха в Лос Анджелис (СНИМКА)

Гърция обмисля да затвори вътрешните летищата, към островите пътуват само местни жители

Гл. комисар Светлан Кичиков на ГКПП „Капитан Андреево“: Взетите мерки от държавата дават резултат

За маските и мацките Постовете на кифлите изпосталяха внезапно

Четиримата новооткрити с коронавирус в Община Руен са под домашно лечение

Дефицит на злато в САЩ заради кризата

Турция спира влакове и отменя полети в опит да ограничи COVID-19

„Пирогов“ обособи помещение за преглед на пациенти със съмнения за коронавирус

Починалият от коронавирус в МБАЛ-Благоевград е от Банско и е работил в Завод за мебели

Само за денонощие в Иран са регистрирани над три хиляди нови случая на коронавирус

Пророците предрекли пандемията Две книги описват коронавируса

Джакомо Джианиоти призова света да помогне на Италия Притеснява се за близките си

Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Двустранната Българо-Румънска търговска камара представи в Свищов трансграничен проект, финансиран по Програма Interreg V – A Румъния – България, чиято цел е предоставянето на безплатна интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес в трансграничния регион.

Събитието бе организирано с цел информираност и публичност на платформата „Fair Deal”, която е платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти. На срещата присъстваха занаятчии, пчелари, земеделски производители, търговци, представители на Стопанска академия „Д. А. Ценов“, общинска администрация и жители на Свищов, които проявиха интерес и се отзоваха на отправената покана.

Събитието бе открито от председателя на Двустранната търговска камара Дору Драгомир, който даде думата и на кмета на Свищов Генчо Генчев. Градоначалникът приветства организаторите и ги поздрави за реализирането на проекта. Той изрази радостта си, че Свищов е един от четирите града по трансграничния регион, в който се представя платформата и пожела на представителите на местния бизнес да се възползват от предимствата, които предоставя тя. „Надявам се, днешният форум да доведе до реални, ползотворни резултати за участниците в него, а ние да сме полезни с домакинството си като община.“, допълни още той.

На срещата изпълнителният директор на Двустранната търговска камара Мариана Григорова разясни, че основните цели на проекта са: стимулиране предприемачеството на малкия и среден бизнес в трансграничния регион, чрез иновативен маркетинг на местните занаятчийски продукти и услуги; създаване на нови възможности за заетост и подобряване благосъстоянието на общността в трансграничния регион Румъния – България; насърчаване на взаимодействието между традиционните форми на промоция и маркетинг в трансграничния регион; и очертаване на нови насоки за развитие на малкия и среден регионален бизнес.

Сред основните предимства на платформата създателите ѝ изтъкнаха, че „Fair Deal“ дава шанс на всеки производител от двете страни на р. Дунав лесно да се регистрира и чрез интернет да предлага своята продукция на много широка аудитория. Разясниха как тя ще помогне на малкия и среден бизнес да разшири контактите си, да рекламира бързо, лесно и достъпно продукцията си. На представянето бе уточнено, че платформата ще бъде безплатна за ползване от производители и занаятчии за срока на проекта, който е 3 години и не на последно място, че „Fair Deal“ ще постави уникалните занаятчийски продукти във фокуса на внимание на крайния потребител, като бъде скъсена връзката между доставчик и клиент.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.