Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 22 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 22.11.2019

На 22 ноември 2019 да почерпят

Защо говорим и ходим насън

Нетаняху отрече обвиненията в корупция Израелският премиер заяви, че делото срещу него е равносилно на преврат

Търговската война на САЩ с Китай е пред въоръжен конфликт Това смята бившият държавен секретар Хенри Кисинджър

Сърбия и Русия в шпионска афера (обзор) Представител на Белград замеси и България

България поиска сътрудничество с всички европейски държави във връзка с борбата с трафика на културни ценности

„Грами”-тата прекалиха с политкоректността Номиниран е първият чернокож гей с №1 песен в САЩ

Отвлякоха инвалид без крака, за да проси в Европа Интерпол издирва Мариус Петков

Близо 5000 души са загинали заради морбили в Конго

17 години затвор за Черната вдовица от Бургас (обзор)

Отрова за мишки убила Стефан (обзор) Майката: Не приемам твърденията, на трите ми деца нямаше нищо

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 22 ноември 2019

Майки на деца с увреждания на протест срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

Представиха пред студенти от Свищов професията Одитор

Публична лекция на тема „За предизвикателствата пред одиторската професия” организираха за студентите от Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов, катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” (КАСД) и Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС).

Гост-лектор беше Велин Филипов – заместник-председател на Управителния съвет на ИДЕС и съпредседател на Учебно-методичния съвет на ИДЕС, дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор. Представяйки госта, проф. д-р Георги Иванов – зам.-ректор „Акредитация и управление на качеството” и ръководител на катедра КАСД поясни, че публичната лекция в Стопанска академия е продължение на една инициатива на ИДЕС за представяне на одиторската професия пред студенти в икономическите висши училища в България.

„Одиторската професия може да е много стара, но тя се нуждае от много млади хора”, каза проф. Иванов. Той подчерта, че преподавателите от катедрата-организатор се стремят да убедят младите хора да повярват в полезността, обществената значимост и в резултатността на тази професия. „Одитор, освен всичко друго, е и един гарант на интересите на обществото”, заяви още проф. Иванов. Той сподели, че дни преди публичната лекция, в ИДЕС е подписано споразумение за сътрудничество със Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, гр. Свищов, в което се посочват различни форми, посредством които могат да се организират съвместни мероприятия.

Гост-лекторът благодари на академичното ръководство и на катедрата-домакин за поканата да се срещне със свищовските студенти и преподаватели, и изрази увереност, че ще има и последващи подобни форуми. Акцентът на лекцията бе поставен върху актуални въпроси, свързани с прилагането на счетоводната и одиторската нормативна рамка, предизвикателствата при придобиването на правоспособност и упражняването на одиторската професия.

„Изискванията към одиторите и техните отговорности стават повече, но искам да Ви покажа, че всички усилия си заслужават и професията ни става все по-привлекателна”, каза Велин Филипов. Той разказа пред младите хора как се придобива правоспособност за регистриран одитор и сподели някои нови моменти, които се дискутират, с цел да се подобри изпитния процес за одитори. Лекторът представи различни аспекти на предизвикателствата пред одиторската професия и свързаното с нея законодателство. Обърна внимание на ключови въпроси, свързани с новата нормативна уредба – Закона за счетоводството и Закона за независимия одит, приети в следствие на счетоводните одиторски реформи както в Европа, така и в България.

„Одиторската професия, всъщност е най-горното стъпало от счетоводната професия. Одиторите са хора, които знаят, непрекъснато четат и се усъвършенстват”, заяви още пред младите икономисти в Стопанска академия Велин Филипов. В края на срещата той даде възможност на присъстващите студенти и преподаватели да зададат своите въпроси, свързани с практикуването на професията одитор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.