Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Представяне на книга по действителен случай организира Пловдивският университет

Философско-историческият факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” организира в сряда от 17:30 часа представяне на романа “Али безсмъртният”, който е написан по действителен случай. На срещата-разговор в зала “Компас” на Ректората на ул. “Цар Асен” 24 ще присъстват авторът на книгата Александър Урумов, самият главен герой Али Дини и свещенослужителят в Софийския затвор Иводор Ковачев.

Книгата описва историята на иранеца Али Дини, участвал в най-жестоките събития на 80-те години на 20-ия век в родината си по време на конфликта с Ирак. След промените в България той пристига през 1990 г. у нас и бързо става ключова фигура в подземния свят. Съден е няколко пъти и лежи в затворите общо 14 години, като 4 от тях – в пълна изолация. Именно в един от тези периоди на лишаване от свобода Али случайно открива Библията и започва да я чете с недоверие, изхождайки от ислямските си убеждения и възпитание. След период на истинско душевно терзание той посвещава живота си на Исус Христос и става Негов верен последовател, разказва книгата “Али безсмъртният”.

За 13 часа в сряда в същата зала “Компас” на Ректората на ПУ “Паисий Хилендарски” е насрочена публичната лекция “За характера на кризата”, която ще изнесе проф. д-р Иво Христов от катедра “Приложна и институционална социология” на Философско-историческия факултет. Проф. Христов е бил експертен сътрудник на парламентарната комисия по правни въпроси в няколко народни събрания, а в момента преподава “Социология на правото”, “Историческа социология на модерните институции” и “Теория на модернизациите” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете