Румен Радев и съпругата му ще са почетни гости на президента на Австрия за Новогодишния концерт на Виенската филхармония

Президентът Румен Радев

В първия ден на Новата 2018 година българският държавен глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще посетят Виена по лична покана на федералния президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен. Двамата ще са почетни гости на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в златната зала на „Музикферайн“, съобщиха от президентството.

Президентът Александър Ван дер Белен отправи поканата си още през септември т.г. в Малта по време на форума на групата „Арайолуш“. Тогава двамата държавни глави проведоха своята първа двустранна среща.

Датиращ от далечната 1939 година, новогодишният концерт на Виенската филхармония е признат като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и почитатели на творчеството на фамилия Щраус от цял свят. Излъчва се на живо по телевизиите на близо 100 държави, като събира милиони зрители.

Във Виена държавният глава Румен Радев ще проведе работна среща с австрийския президент Александър Ван дер Белен и президента на Република Естония г-жа Керсти Калюлайд в контекста на срещата на „Триото“ на председателството на Съвета на Европейския съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България