Президентът настоя за повече пари и дългосрочна визия за развитието на армията

„Към въоръжените сили трябва да се отнасяме с много по-голямо внимание. Необходимо е възможно по-бързо те да получат финансирането, което се полага за способностите, които искаме да притежават. Това заяви пред журналисти президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който днес присъства на заседанието, посветено на анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2017 г.

Заседанието се проведе под ръководството на началника на отбраната, генерал-лейтенант Андрей Боцев. В него взеха участие заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, висшия команден състав, генерали и офицери от видовете въоръжени сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната, ръководители на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В изказването си пред участниците президентът Румен Радев подчерта необходимостта от дългосрочна визия за развитието на въоръжените сили, която да е подкрепена с реални финансови разчети. „Основен приоритет продължава да бъде въпросът за хората в отбраната, тъй като те са в основата на провеждането на политиките, изпълнението на задачите и изграждането на способностите“, посочи президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Румен Радев изрази очаквания, че форумът ще спомогне България отново да заеме мястото си на уважаван съюзник и да отговори на потребностите на обществото. „Необходими са спешни, задълбочени и всеобхватни мерки, които да доведат до резултати, трансформиращи България в генератор на сигурност, притежаващ потенциал, релевантен на новите геополитически реалности и комплексната среда на сигурност“, категоричен беше президентът Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика