Президентът на Международен фолклорен фестивал Емил Павлов е новият почетен гражданин на Вeлико Търново

Президентът на Международен фолклорен фестивал Емил Павлов е новият почетен гражданин на Вeлико Търново.

Около тази номинация са се обединили всички представители на комисията от общински съветници, която разгледа постъпилите предложенията. В нея влизат шефовете на постоянните комисии в местния парламент, както и неговият председател Венцислав Спирдонов.

Официално Великотърновският общински съвет ще гласува присъждането на отличието на тържествената си сесия, която ще се състои на празника на града - 22 март.

Кандидатурата на Емил Павлов за Почетен гражданин, основател и президент на Международен фолклорен фестивал в старата столица, беше предложена от граждански комитет. Павлов беше номиниран заради изключителните си заслуги за популяризирането на културния и фестивален туризъм в старата столица и в страната, за големия принос в съхранението и представянето на българския фолклор, като част от нематериално културно наследство, за работата му, свързана с утвърждаване на В. Търново като културната столица на България.

Предложения за наградата "Велико Търново" се приемат до края тази седмица. За отличието вече е предложен доц. Светлозар Стойков, началник на акушеро-гинекологичното отделение на МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов".

Коментари

Задължително поле