Президентът на Танзания се оплака от дефектни тестове за Covid-19, дали позитивен резултат при коза и дърво

Тестовете за коронавирус, използвани в Танзания бяха обявени за дефектни от президента Джон Магуфули, защото според него са дали положителни резултати, когато са били използвани на коза и на дърво, предава VOA News.

Магнафули, чието правителство понесе по-рано критики за лошото справяне с кризата, отчасти защото президентът призова гражданите на страната да се борят срещу коронавируса с молитви, заяви, че тестовете са имали "технически грешки". По думите му те са били внесени от чужбина. Макар президентът да не уточни откъде точно, местни меди съобщиха, че тестовете са китайски.

Той заяви, че е възложил на силите за сигурност да проверят качеството на тестовете. За целта те взели случайни проби, различни от човешките, включително от дърво асмина, което ражда плодовете папая, от коза и от овца. Всяка проба е била именувана като човешко същество. След това пробите са били изпратени в лаборатория, където учените не са знаели за произхода на пробите.

Впоследствие, те са получили позитивни резултати за COVID-19 от пробите от козата и от дървото асмина.

Освен това Магуфули заяви, че е изпратил самолет, който да донесе в страната "лекарство" за коронавируса, което според президента на Мадагаскар е ефективно в борбата с пандемията. Става дума за микс от билки, който не се смята за ефективно лекарство от международно признатата научна общност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини