Костадинов подписа със „Стабек“

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Ние имаме ясни цели – пълно, пълноправно и надеждно участие на България във всички стълбове и политики в Европейския съюз, това означава членство в Еврозоната. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод отлагането на влизането на страната ни в чакалнята за Еврозонат.

„Въпросът обаче е как ще стигнем до там. Тук много важно е да знаем, че от действията на българските правителства зависи дали въвеждането на еврото ще бъде свързано с реална икономическа и социална интеграция. Или ще поражда недоверие, че и този път цената ще бъде платена от българските граждани. Затова очаквам от българското правителство много по-открита, много по-ефективна политика, която да върне доверието на гражданите в този процес. Експертите аргументи, експертния консенсус трябва да предшестват политическите декларации“, коментира Румен Радев.

„Цената на газа е най-важната тема. Това е продължение на разговора с президента Путин, който имах по време на посещението си в Санкт Петербург в началото на юли миналата година“, каза президентът Румен Радев.

„Явно тук трябва изразена политическа воля. Виждате, че експертните преговори, които се водят, не могат да достигнат до желания за България резултат. От 8 държави, които са обект на газовото дело между Газпром и Европейската комисия, само България остана, която не получава намаление на цената. Ние плащаме два пъти по-скъпо за газа от Русия. Това е недопустимо“, каза още президентът.

„Тук министър Петкова трябва да се замисли дали достатъчно добре си вършат работата и защо България изостава. Това е моята тема на разговор с президента Путин и се надявам ние в скоро време да получим така желаното намаление, защото губим всички. Губят българските домакинства, губи нашата икономика, губи нашата конкурентоспособност“, добави Румен Радев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.