Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Президентът Радев се ангажирал „да съдейства за ускоряване на диалога между МОН и бизнеса“

Бизнесът представи проблемите си на среща с президента Румен Радев. От страна на работодателите участваха: председателят на АИКБ Васил Велев, на БСК - Сашо Дончев, изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов и председателят на БТПП Цветан Симеонов.

„Качественото професионално образование, което отговаря на очакванията на бизнеса, е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри в България“. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), цитиран от своята пресслужба. Срещата беше при закрити врата и без брифинг на държавния глава.

Президентът Радев се ангажирал да съдейства за ускоряване на диалога между Министерството на образованието и бизнеса в търсенето на добрите практики, които да бъдат съобразени с особеностите на нашия пазар на труда.

Представителите на бизнеса запознали държавния глава с приоритетите на Асоциацията за 2017 г. и потърсиха подкрепа за намаляване на административната тежест за бизнеса, както и за справяне с липсата на достатъчно квалифицирани и неквалифицирани кадри. Според Васил Велев от АИКБ трудностите, които създава недостигът на човешки ресурси, измества като проблем за бизнеса дори корупцията. „Вече не говорим за безработица, а за липса на хора на пазара на труда“, е уточнил Велев.

Президентът Радев подчертал стремежа на страната ни да активизира връзките с българските общности в чужбина и открои възможността за стимулиране на сънародниците ни в Молдова и Украйна, които да изберат България за своята професионална реализация.

В срещата участваха Васил Велев и Румен Радев от АИКБ, Сашо Дончев и Божидар Данев от БСК, Цветан Симеонов и Георги Стоев от БТТП и Евгений Иванов и Румяна Георгиева от КРИБ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Каква брилянтна мисъл има радев… всеки старшинка, мислещ че най доброто средство да нахраниш гладния е да му дадеш храна, би му завидял.

  2. И защо? В МОН ли са тъпи или от бизнеса, че не могат да говорят на професионални теми

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.