Президентът удостои началника на ВМА с висше офицерско звание „генерал-майор“

В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои началника на ВМА с висше офицерско звание „генерал-майор“, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Уважаеми генерал-майор Венцислав Мутафчийски, поздравявам ви със следващото висше офицерско звание, което е резултат от вашия безспорен професионализъм и авторитет, демонстрирани знание и лидерски умения. Вашият международен опит, богата експертиза и най-вече резултати на ръководената от вас структура са гаранция за издигане авторитета на България в областта на военната медицина и за още по-голяма ефективност на ръководената от вас Военномедицинска академия, заяви по време на церемонията президентът Румен Радев.

Той изрази увереност, че утвърждаването на ВМА като водещо, реномирано и модерно здравно заведение ще продължи и занапред:

Желая ви много здраве, сили, вяра и енергия във вашата високоотговорна дейност. Служете на България отговорно и всеотдайно, с чест и достойнство. На добър час!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България