БАБХ проследява фуражна суровина от Бразилия със съмнение за наличие на салмонела

Мариана Маринова атакува „Фермата” “Мисис България” е вторият обявен известен участник

Поет от Банско се вдъхнови от президента Радев, посвети му стихотворение

Пуснаха движението по едното платно на магистрала „Струма“

Венета Харизанова плашещо слаба (СНИМКИ)

Опашка над 8 километра се е образувала на „Дунав мост 2“

Фандъкова: Приключи третият етап от изграждането на канализация в столичния квартал „Люлин“ 9

Пожар гори в коритото на река Марица в Пловдив, подпалили са се незаконни къщи

Павел, Венци Венц и Дара се глезят с 5 звезди Втора обща песен за хитовите изпълнители

11 спасители от София и Боровец издирвали украинския турист, който пострада в района на връх Мальовица

Община Търговище ще дофинансира селско училище

Сливен ще иска кредит за съфинансиране на проект за туризма

Два нови случая на западнонилска треска в Бургас и Монтана

Китайците търсят сигурност по време на ваканцията Румънците пътуват спонтанно, не чакат причина да стегнат куфарите

Началото на сезона в италианската Серия А по MAX Sport през уикенда

През 2017 г. започва строителството на още пет метростанции в София

И през 2017 г. ще продължи изграждането на нова транспортна инфраструктура в София, както и с основна рехабилитация на някои от големите булеварди. Това заяви зам.-кметът по транспорт в СО Евгени Крусев пред БГНЕС.

Предвижда се довършване на реконструкцията на бул. „Монтевидео“ в кв. „Овча купел“, така че да продължи работата от тази година и да се довърши ремонта на булеварда с по две ленти до бул. „Никола Петков“ и до Нов български университет. Сменя се настилката, тротоарите, изгражда се ново осветление, канализация, отводняване.

През следващата година ще бъде изграден и пробива „Петър Дертлиев“ в кв. „Люлин“, който ще им даде бърз и лесен достъп до околовръстното шосе и магистрала „Люлин“, като там се изгражда изцяло нова пътна връзка.

Кръговото кръстовище на бул. „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“ също се изгражда през 2017 г. Там в момента е изключително натоварено кръстовището.

До няколко седмици ще започне строителството на локалните платна по Северната скоростна тангента.

През 2017 г. се предвижда и текущ ремонт на малките квартални улички. Бюджетът се запазва като обем и е в размер на 34.5 млн. лв.

През 2017 г. започва строителството на още пет метростанции като общият брой метростанции, които ще са в процес на строеж ще станат 12 заедно със седемте, които в момента се изграждат. Това е основната част на цялата трета метролиния, която предстои да бъде завършена през 2019 г., когато всички големи столични квартали ще бъдат свързани с метро.

От бул. „Владимир Вазов“ чак до кв. „Горна баня“, където ще се изгради и връзка с националната ж.п. мрежа и така не само жителите на София, но и хората от Перник ще могат да се възползват.

През 2017 г. ще се извършат основни ремонти на няколко големи булеварда – „Дондуков“, който включва и ул. „Кракра“, „Шипченски проход“, бул. „Овча купел“.

По линия на европейските проекти се предвижда цялостен ремонт на ул. „Каменоделска“ до кв. „Орландовци“ като ремонта ще включва освен пътното платно, улично осветление, тротоари, пътно платно и др.

Предстои и рехабилитация на пътното платно на трамвайна линия №5 от Съдебната палата до кв. “Княжево”, без участъка до Руски паметник и бул. „Гоце Делчев“, където трасето е вече реновирано.

През следващата година ще се направи рехабилитация на мостовите съоръжения от крайните квартали на града, както и на основни надлези – какъвто е мостът „Чавдар“, който практически ще бъде почти изцяло отново изграден – пътно платно, тротоарни конзоли, парапети и др. Мостът, който отвежда автомобилите от Околовръстния път до кв. Бояна също ще бъде рехабилитиран и продължава работата по рехабилитацията на малките квартални мостчета, за да може до 1-2 години да бъдат изцяло рехабилитирани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.