Премиерът Бойко Борисов пред парламента: Няма да допуснем Европа на 2 скорости Бой по корупцията, кохезионната политика и свързаността на региона са приоритетите на кабинета

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с директора на дирекция „Вътрешен енергиен пазар“ към ЕК Клаус-Дитер Борхардт.

Не трябва да допуснем Европа на две или повече скорости и кохезията да отпадне. Това заяви като обобщение на дебатите в народното събрание премиерът Бойко Борисов относно разискванията относно Бялата книга за бъдещето на Европа. Дискусията бе инициирана от БСП и лидера на партията корнелия Нинова, която отсъстваше от заседанието заради форум на Социнтерна в Ню Йорк. “Ако искаме да сме на първа скорост в ЕС, трябва да се атакува чакалнята на еврозоната, бой по корупцията, реформите, кохезионната политика и свързаността на региона да се развива”, заяви Борисов. И продължи: “Ако не искаме да се движим на първа скорост, другите не са ни длъжни. Не виждам смисъл тук да философстваме – ще възложат, ще напишат анализ, до септември ще имаме вектори по всички линии”.

Той припомни, че председателството на страната ни на Съвета на ЕС не означава овластяване, а лансиране на приоритетите на страната и синхронизиране дейността на 27-те страни членки. Борисов подчерта, че за България е основен приоритет страната да запази ролята си на транзитен център, а проектът за газов хъб “Балкан” е ключов, защото ще допринесе за диверсификация на източниците и маршрутите на газ в България и Югоизточна Европа и ще бъде платформа за търговия с газ за целия регион.

Разискванията продължиха повече от 2 часа и депутатите решиха външният министър Екатерина Захариева да предоставя периодично актуална информация за развитието на общоевропейския дебат относно Бялата книга за бъдещето на Европа.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Bojko- ti si deveta gluha v EU. Pod – pod – pod izpalnitel . V istorijata na BG shte ostanesh kat bezgrbnachen i bezroden politik. Po losh ot G Dimitrov- toa pianica i zhenkar barem se darzha dostoino pred nacistite ! Koi i koga te prekarshi ? Halal da ti sa parite i imotite. Sdavai vlasta na mladi i rodoljubivi bulgari , dode e vreme.

  2. Тоя -и-д-и-о-т- ке се спре ли да говори безспирно глупости? Той е послушко, който -г-ъ-з- дава в буквалния смисъл, за да се крепи на власт, но иначе се прави на мъж.

  3. Та ние сега не се движим бе приятелю,по точно лазим!Докато стигнем 5-та германска или
    3-та европейска.Впрочем с теб седим на едно място.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.