Премиерът Борисов: Зам.-директорът на фонд „Земеделие“ още е на работа и това ускори оставката на Порожанов

Вече е ясно кой ще е новият министър

Зам.-директорът на фонд „Земеделие“ още е на работа и това ускори оставката на Порожанов. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

„Аз казах, че ще проверявам доста работи. Никога не съм бързал да приемам или да настоявам за оставки, докато не се убедя. Но това, което ускори подаването на оставка е, че след като ясно и точно се разпоредих за зам.-шефа на фонд „Земеделие“, чийто телефон беше на един от сайтове на къща за гости , да бъде отстранен, се оказа, че към днешна дата е на работа“, заяви премиерът.

„Така че, който иска, да си пази някого, аз ясно още на конференцията, ако си спомняте казах - компромис не правим към никого, ясно и точно сме се разпоредили - нарушителите или там където има нарушения, да бъдат изправяни пред закона. Това правим към ден днешен“, заяви Борисов.

На въпрос какво е казал Порожанов по случая Борисов отговори: „Не се е събрал борда още, било еди-какво си. В ефир още миналия петък казах, че всичко това трябва да приключи и то бързо. Хората не могат да имат съмнения“, каза още премиерът. Той заяви, че вече е ясно кой ще замести Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите. „Ясно е. Утре още ще извършим смяната, но първо ще уведомя коалиционните партньори и съответно човека“, посочи той. Желаещи все още за министри има. Не се притеснявайте“, каза още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика