Премиерът Борисов на срещата на върха в Лондон: Трябва да бъдем много единни в задачите, които си поставяме по свързаността на Балканите (СНИМКИ)

Трябва да бъдем много единни в задачите, които си поставяме по свързаността на Балканите. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Лондон, преди да вземе участие в работния обяд на държавните и правителствени ръководители на Великобритания, Австрия, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора, съобщи правителствената информационна служба.

Примерът ще участва в петата ежегодна среща на върха на инициативата „Берлински процес“, която цели потвърждаване подкрепата за европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Българският министър-председател Бойко Борисов посочи, че по настояване на България във формата тази година участва и Гърция, защото Балканите трябва да се разглеждат общо, а не по отделно. Той подчерта, че участието на страната ни в “Берлинския процес” е голямо признание за свършената през последните шест месеца работа и по-конкретно резултатите постигнати по време на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика