Отстреляха диво прасе с африканска чума в област Русе

Симеон Сакскобургготски: Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в региона

Оставиха в ареста пияния водач, убил двама при катастрофа в Пловдив

Орбан: Ако Турция пусне бежанците, ще трябва да използваме сила, за да защитим границите си

Транспортират в „Пирогов“ 16-годишна, пила по греша сода каустик

Аз-приятелят като поетическа сплав

Доведеният син на Стефан Данаилов: Лекарите го поставиха в медикаментозна кома, за да не се мъчи

Рекорден брой от 196 150 посетители отчита музей „Етър”-а в Габрово Статистиката е за деветте месеца на годината

Китай: С Вашингтон сме в „първа фаза“ от изготвянето на търговското споразумение

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Верижна катастрофа затруднява движението край Мездра в посока столицата

Джина Стоева и Ивена отново запяха заедно

Външно: Препоръчваме на българите да не пътуват до Каталуния заради протестите, опасността е голяма

Премиерът Борисов обеща още средства за шуменски проекти

Êìåòúò íà Øóìåí Ëþáîìèð Õðèñòîâ ïîêàçâà íà ïðåìèåðà Áîðèñîâ ðàç÷èñòåíèÿ òåðåí çà ñòðîåæ íà ñïîðòíà çàëà

„Работете. Ако се справите добре, ще има още средства и за други важни за хората и за Шумен проекти“ – обеща министър-председателят Бойко Борисов след огледа на терена, където ще бъде изградена нова спортна зала в Шумен.

8 млн.лв. държавни средства бяха отпуснати преди седмица за строителството. В неделя премиерът Борисов дойде в града, за да се срещне с кметове от Североизтока, но не пропусна да посети и площадката, предвидена за новото спортно съоръжение. Той инспектират направеното досега в района на бившите казарми Пети полк, които бяха съборени, за да се отвори място за новото строителство.

Борисов остана доволен от това, което е направила администрацията досега и от експедитивността, с която се работи, за да се подготви теренът. На място той изрази още веднъж убеждението си, че Шумен и районът имат нужда от многофункционална спротна зала. Тя е необходимо не само за развитието на спорта, но и за провеждането на големи културни и развлекателни събития, за каквито към момента няма подходящи закрити пространства в града.

По време на срещата с кметове градоначалникът на Шумен Любомир Христов благодари за спазеното обещание на премиера. „Бях повече от убеден, че когато поставих въпроса преди 9 месеца, вие ще спазите обещанието си, защото вярвам, че сте човек на честта. Това е първото демократично правителство, което заделя средства не от европейските програми, а от държавата, за да благоустрои смесените региони. Може би от 25 г. 8 млн. лв. в Шумен не са влизали от държавата“, каза Христов.

С последното министерско постановление за област Шумен се отпускат над 10,5 млн.лв. Освен за спортната зала в Шумен, която ще се ползва от всички общини, Венец получава 850 000 лв. за ремонт на 6 улици в населените места и фитнес на открито в двора на училището в с.Ясенково. 400 000 лв. са за община Каолиново за реконструкция на ул. „Аврора“ в с. Пристое. Още толкова ще получи община Върбица за улици. 560 000 лв. са за община Нови пазар – в село Памукчи ще пратя зала за тържества, а в Стоян Михайловски площадка. За Хитрино са заделени 350 000 лв. – те са за с. Звегор за ремонт на ул.“Младост“. Кметът на община Велики Преслав Александър Горчев получи обещание на срещата за 1,4 млн.лв. за водоснабядване на селата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.