Премиерът на Сингапур отменил среща с Путин, който закъснял с час за нея

На следващия ден принудили руския президент да мине през металотърсач, за да се срещне с Ли Сян Лун

Куриозна случка вкара руския президент Владимир Путин отново в дописките. След като миналата седмица държавният глава на Русия пристигна последен на тържествената церемония в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война, тази седмица закъснението му не беше простено.

В рамките на посещението си в Сингапур за форума на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия Путин е трябвало да се срещне със сингапурския министър-председател Ли Сян Лун, но закъснял с цял час.

Премиерът на Сингапур решил да не чака повече руския държавен глава и преместил срещата за следващия ден, съобщи „Дойче веле”.

С това обаче неприятната ситуация за Владимир Путин не свършила. В сряда, когато повторно била назначена срещата между двамата лидери, охраната в търговско-изложбения център „Сънтек” помолила руския президент да мине през металдетектора.

Интересен детайл е, че обичайно посетителите от високо ниво преминават покрай рамката на металотърсача, но в този случай се оказало тъкмо обратното. А освен това, преминавайки през нея, металотърсачът се задействал и започнал да звъни.

В крайна сметка срещата между Владимир Путин и Ли Сян Лун все пак се състоя.

https://www.youtube.com/watch?v=VPLqVvK-_G4

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят