Вече можем да поискаме олимпиада

Бойко Борисов подкрепи идеята на „Труд“ България да се кандидатира за домакинство на зимни олимпийски игри. Премиерът разкри, че очаква сериозна помощ от Международния олимпийски комитет за проект за младежки игри в София.

„След като Зимният дворец вече е завършен, ние можем да помислим и за кандидатура на зимна младежка олимпиада – заяви Борисов. - Идеята е напълно сериозна, след като президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ми я предложи. Ще направим всичко необходимо, за да сме готови за такова предизвикателство. МОК дава около 1 милиард долара, за да се направи всичко това. В България нещата се случват, когато сме обединени зад кауза. А и след това съоръженията ще останат за децата, за следващите поколения.“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев пък очаква подобряването на инфраструктурата за зимни спортове да даде сериозен тласък на развитието им. Той посочи, че е закупенo новo съоръжение и оборудване, които ще се използват за заледяване и на „Арена Армеец”. Според него проблемът със съоръженията на Витоша е чисто законодателен.

„Това е ангажимент на собственика, държавата няма ангажимент с финансиране, но трябва да се направи такова законодателство, че планината да може да се използва за зимните спортове“, обяви Кралев.

Коментари

Задължително поле