Премиерът: Хората не познават моите опоненти (ВИДЕО)

Моите опоненти хората не ги познават. Това каза премиерът Бойко Борисов в село в Основно Училище "Христо Ботев" в село  Дъбница.

"Няма кой да им каже нещо. Те за това така говорят. Какво да се сбием с ДПС на улицата ли? Има населени места  и общини, които те ги спечелиха. Помагаме и на тях. Другите ние ги спечелихме", каза още Борисов.

"Това, което е за децата, за болниците, за улиците, всички сме хора и векове живеем заедно и още векове след нас ще живеят", допълни още министър-председателят. 

Министър-председателят бе на посещение там и разгледа училищната инфраструктура. Заедно с него бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и други. Педагогическият екип на учебното заведение посрещна премиера и му благодари за направеното за тях. 

„Ако не бяхме давали милиарди за КТБ, за руските реактори, за американските централи, щеше да има пари да затрупаме планината с диги“, заяви Борисов.

Премиерът припомни, че през този мандат правителството изпълни и ангажимента си за двойно увеличение на заплатите на учителите, като в същото време са вложени над 1 милиард в образователна инфраструктура. „Огромна работа на правителството в областта на образованието – компютърни зали, салони, учебни центрове. Това, което правим в образователната инфраструктура, е огромно“, заяви Бойко Борисов. Министър-председателят акцентира, че държавата подпомага всяко едно населено място по отношение на доизграждане и ремонт на детски градини и училища. „Само за София са отпуснати допълнителни 65 млн. лв. за детски градини и ясли. И тук в този регион също -  населението е смесено, има мюсюлмани и християни, има джамии и църкви. Единственият начин да се поддържат хората, е да има училища и детски градини. Грижим се и за спорта. Тогава и подрастващото поколение ще е толерантно“, посочи още премиерът.

Министър-председателят Борисов посети и училището в Хаджидимово, където потвърди ангажимента на правителството да помогне за доизграждането на физкултурния салон.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2991052684456115

Коментари

Задължително поле