Премиите при злато на Олимпиадата

31-вите Олимпийски игри са към края си. Това бяха първите Игри, проведени в Южна Америка. Пред последните две седмици станахме свидетели на много изненади и приятни моменти. А късно снощи, Ели Янкова беше причината България вече да фигурира в списъка със спечелени медали.

11

Да донесеш злато на родината си, далече не се измерва в нещо материално. Но, в някои страни златният медал носи освен слава и големи постъпления в банковата сметка.

777

Сингапур, например, държи челното място в статистиката направена от Fox News. Джоузеф Скуулинг донесе първото злато в историята на страната си, след като победи Майкъл Фелпс на 100 м бътърфлай. Скуулинг забогатя с над 750 хил. долара. Родината на Фелпс САЩ пък, дава "скромните" за статистиката 25 хил. долара. България също намира място в класацията. Министър Красен Кралев наскоро обяви, че бонусът при златен медал в Рио ще възлиза на 250 хил. лева. В статистиката задминаваме страни като Франция и САЩ. Интересен факт е, че предишният домакин на Игрите - Великобритания, няма да даде и стотинка на завоювалите злато.

22

За момента САЩ ще дадат близо 1 млн. долара за премии, тъй като са завоювали 35 медала. Германия следва с малко над четвърт милион и 13 златни отличия. До края на Игрите остават още 3 дни.

Коментари

Задължително поле