Премия от 70 000 лева за биатлонистите

Снимка СПОРТАЛ

Отборна премия от 70 000 лева ще си поделят биатлонистите за силния сезон, разкри председателят на федерацията Екатерина Дафовска. Бонусът ще им бъде връчен на закриването на годината.

Мъжете и жените успяха да спечелят пълни квоти за игрите и на олимпиадата Пьонгчанг 2018 ще бъдат с по четирима състезатели и една резерва. При силния пол нашите се наредиха на ХІ място по нации. „След нас останаха силни отбори като Канада, Швеция, Беларус, Казахстан, Словакия“, уточни старши-треньорът Николай Захаров.

Дамите са 19-и, като по регламент първите 20 тима вземат пълни квоти за игрите.

С най-предно класиране от нашите е Красимир Анев - 26-и, който се нареди шести и седми на световното, а европейският шампион Владимир Илиев е 32-ри.

В края на следващата седмица е последната надпревара за сезона - държавният шампионат на Белмекен.

След като не сме световни шампиони, значи има върху какво още да работим“, заяви Анев на въпрос къде състезателите ни имат още резерви.

Националите ни обаче коментираха, че не изпитват притеснение от най-добрите биатлонисти в света.

Вие ги гледате по телевизията, а на състезание минават покрай нас - продължи Анев. - Но и те имат две ски, две щеки и понякога правят грешки.“

Красимир визира пропуска на лидера Мартен Фуркад (Франция), който пропусна да вземе патрони, но не бе дисквалифициран в последния старт в Холменколен (Норвегия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт