Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Как съдийка, командирована от Лозан Панов от Пещера в София, реши дело в негова полза

Вежди Рашидов се поклони пред паметта на Васил Левски

Тръмп се присмя на Опра Уинфри US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Преподаватели от академията в Свищов в УС на Сдружение „Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България”

Преподаватели от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов взеха участие в годишното Общо събрание на Сдружение „Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България“. В рамките на дневния ред бе предвидено гласуване на промени в състава на Управителния съвет на сдружението, в който към момента влиза доц. д-р Искра Пантелеева – ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“.
На тазгодишното събрание към състава на Управителния съвет бе издигната и избрана гл. ас. д-р Любка Илиева, от катедра „Търговски бизнес“, с което се затвърждават позициите на преподавателите от извънстоличните висши училища в организационната структура на Сдружението.

Основните цели на Сдружение „Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България“ са: да подпомага развитието на образованието и науката в областта на интелектуалната собственост; да съдейства и подпомага въвеждането на обучение по интелектуална собственост във висшите и средните училища в България; да изгради работна мрежа между преподавателите по интелектуална собственост във висшите и средни училища в България; да подпомага преподавателите по интелектуална собственост в България; да стимулира изследванията и развитието в областта на интелектуалната собственост; да сътрудничи със сродни международни организации.

Във връзка с тази политика Сдружението подписа през февруари 2017 г. меморандум с Патентното ведомство на Република България. Меморандумът предвижда съвместна дейност в рамките на програмите за работа с университетите на Световната организация за интелектуална собственост, Ведомството на Европейския съюз за интелектуална собственост и Европейското патентно ведомство. Договореностите между Сдружението и Патентното ведомство инициират въвеждане на обучение по интелектуална собственост във висшите и средните училища в България и осигуряване на специализирана учебна литература. Инициативите и договореностите са насочени към предоставяне на по-добри възможности за квалификация на преподавателите по интелектуална собственост и осигуряване на достъп и информация за различните форми на практическо обучение за ученици и студенти.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.