Преселници трошиха и грабиха магазини на Лесбос

Снимка: Архив

Съвсем без причина, според жителите на остров Лесбос, мигранти разбиха заведения и магазини. Откраднати са стоки и пари. С камъни са разбили витрините. Жителите на Лесбос споделиха пред медиите, че няма да позволят „вандалщина и неблагодарност“ от страна на мигрантите. Чуват се вече искания за закриване на лагерите. Полицията успя за няколко часа да арестува петима мигранти от Алжир, участвали в кражбите, информира БНР.

Голямо е напрежението на остров Крит, където неизвестни засега лица се опитаха да подпалят църква. Изгоряха икони, а по стените на храма на арабски е написано „Аллах е велик“.За гърците поругаване на храм и религиозното чувство е тежко престъпление и се настоява полицията бързо да арестува виновните. Това е първият случай на унищожаване на църковни реликви и според полицията може да е провокация, за да се създаде напрежение между гърците и мигрантите.

Във връзка с предстоящите празници са увеличени силите на реда по охрана на бежански лагери, но също и на църковни храмове.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. За орките трябва да има два избора. Или да си хващат пътя обратно или пожизнени трудови лагери, от които да не излизат никога, за да живеят цивилизованите хора цивилизовано.

  1. Незнам защо ти пък се броиш за цивилизован, след като предлагаш геноцид???

   1. Геноцида действа с пълна сила, но спрямо местното население. Трудил се цял живот, построил си магазинче за да си издържа семейството и може би и други семейства като работодател… и идват някакви от векове затънали в неграмотност, търсещи само какво да изядат и изнасилят. И резултата е унищожаване на поминъка на местните.
    Не напразно имаме поговорка: “Всяка жаба да си знае гьола!”
    Нашият гьол е в Европа, техния в Азия или Африка.

   2. Стрино petroha, не познаваш тези орки отблизо, не знаеш колко са примитивни. Те са лисващото звено между човека и маймуните. Цивилизованите не могат да цивилизоват тези примати, но пък приматите могат да унищожат цивилизацията.

   3. За теб не геноцид ми лечение и после аутопсия, та да се открие гена на толкоз неземна олигoфрения…

 2. Какво е наказанието в техните страни за поругаване и палене на религиозни ценности. Ако те самите не съдействат за откриване на извършителите на това деяние. Начи са съочастници, а от там бъгажчето на гърба , надуваемите им лодки, с които са дошли и обратно . Да си ги спасява Алах в морето на обратният им път .

 3. Тия направо прилибералдемократите в берлин… та тамошните полицаи да се нaсират от страх докат тези ги обогатяват.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.