Привличат към наказателна отговорност собственика на кучета, убили мъж край Владо Тричков

Снимка: Архив

Предстои привличане към наказателна отговорност на собственика на кучета, нападнали смъртоносно мъж в района на с. Владо Тричков , съобщават от държавното обвинение.

Вчера в гориста местност в района на с. Владо Тричков, община Своге, е било открито тяло на мъж. След получен сигнал на телефон за спешни случаи 112 на място бил изпратен полицейски екип от РУ гр. Своге.

В хода на разследването е било установено, че пострадалият е жител на селото - тридесет и девет годишният Д.Д. След извършената аутопсия на трупа е било установено, че смъртта на мъжа е настъпила от остра кръвозагуба, вследствие на нахапване на кучета.

По случая, за срок до 24 часа, е задържан собственикът на животните – Й.К., който има вила в с. Владо Тричков. Предстои привличането му в качеството на обвиняем и задържането му с постановление на прокурор до 72 часа.

Образуваното досъдебно производство е за извършено престъпление по чл. 325в, ал. 2 от НК – неполагане на достатъчно грижи за гръбначно животно, от което е последвала смърт.

С оглед правната квалификация на извършеното престъпление досъдебното производство е изпратено по компетентност на Районна прокуратура – Своге.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право