Пригожин заяви, че "Вагнер" връща телата на американец и турски гражданин, убити в боевете в Бахмут

Ръководителят на частната руска военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че тя връща телата на американец, убит в боевете в Бахмут, както и на турски гражданин, намерен мъртъв във взривена сграда в града, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Във видео се вижда как наемници от "Вагнер" заковават с пирони два дървени ковчега и после поставят американското знаме върху единия от тях и знамето на Турция върху другия.

"Връщаме телата на американски и турски гражданин заедно със затворници", заяви Пригожин, застанал близо до ковчезите.

Той поясни, че американецът е загинал в боевете, водени в частта на Бахмут, известна като "гнездото", докато турският гражданин бил открит заедно с трупа на туркиня във взривена от украинските сили сграда. Пригожин допълни, че тялото на жената не е могло да бъде извадено от сградата.

Според "Вагнер" американецът се казвал Никълъс Меймър и бил бивш военен от американските специални сили.

Пригожин заяви, че в битката за Бахмут за загинали повече военни, отколкото в цялата 10-годишна война на СССР в Афганистан (1979-1989 г.). Лидерът на "Вагнер" каза, че щетите, понесени от Украйна, възлизат на 50 000 убити и на 50 000 -  70 000 ранени. А около 20 000 от бойците на "Вагнер" са били убити по време на войната, допълва той. САЩ смятат, че щетите за Русия в Бахмут възлизат на 100 000 души, в това число и над 20 000 убити.

Нито Русия, нито Украйна публикуват данни за собствените си жертви. Украйна заяви, че руските загуби са далеч по-високи от нейните собствени загуби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия