Приказка за вълшебната гривна

Някога, когато от съвременните методи за диагностика е нямало и помен, знахарите определяли до 200 различни заболявания по пулса. Изследването на пулса заменяло дори и днешните ЕКГ, а заедно с прегледа на пациента и оценката на физическото състояние на кожата, очите, ушите пулсът давал на опитния лекар ключа към изцелението на болния…

Най-лесно е да чуете биенето на чуждото сърце на китката на ръката. Именно този факт довел и до появата на особен разред терапевтични предмети – гривни от различни материали. Гривната плътно прилепва на ръката в областта на най-силното биене на пулса. Именно там специфичните свойства на даден метал или камък се проявяват най-ярко; главното е да се научим правилно да подбираме украшението и своевременно да го използваме.
Гривната трябва да се носи на лявата ръка.

Златната гривна е необходима в периоди на най-голямо напрежение на силите, в „час пик”. Този метал има особена магическа енергетика. Но за хората, които се отнасят към водните знаци на зодиака, в периодите на преминаване на Слънцето през тези знаци те трябва да се въздържат да носят злато: в това време то може да провокира пристъпи на агресия или, напротив, сълзливост, неспособност да управляват ситуацията. В останалото време златната гривна ще поддържа оптималното състояние на вашето сърце.

Сребърната гривна стимулира работата на мозъка и е най-полезна за онези, чиято дейност изисква проявления на творческото начало. Сребърната гривна повишава имунитета и помага по-лесно да се понасят простудни и вирусни заболявания. Тя може да се използва от ученици и студенти, особено в периоди на сесии. Среброто ще им осигури, ако не точни знания, то вдъхновение и представа за това, как да се измъкнат от лепкавите лапи на изпитващия. 
Само по себе си, среброто е защита от лоши очи и своего рода енергетичен щит. Дългото носене на сребърна гривна ще помогне да се избегне загубата на памет, свързана с възрастта, деменция, склероза.

Гривна от нефрит защитава бъбреците и стимулира отделителната система. Тя се препоръчва на първо място на хората, които искат да свалят килограми, да изчистят организма си. Освен това нефритът позволява да се контролира апетитът: ако започвате диета, първо се снабдете с нефритова гривна! Освен това тя помага да се нормализира налягането. Но следете цвета на камъка: ако нефритът внезапно помръкне или промени оттенъка си, гривната е „умряла”.

Гривна от хематит нормализира налягането на хипертониците. Смята се, че този камък „полира кръвта”, затова се препоръчва на хората с проблемна кожа, пъпки, раздразнения, екземи. Той подобрява циркулацията на течности в организма, избавя от депресия, възстановява функциите на черния дроб, затова е подходящ за рехабилитация на хронични алкохолици.
Смята се, че ако дълго носите вещ от хематит, тя започва да ви защитава от неблагоприятно странично влияние, увеличава потенциала ви, позволява ви по-лесно да постигате желаното.

Кехлибарена гривна от самороден (непресован, нетопен) кехлибар избавя от спазми – болки в органите на храносмилателната система, както и от менструални болки и мигрена. Той тушира неприятните усещания у метеозависими хора. Тази уникална древна смола поддържа бъбреците и нормализира работата на щитовидната жлеза (наистина, в този случай е по-ефективно да се носи кехлибарено колие).
Кехлибарът защитава от лоши очи, а на слабоволния човек помага да не попада под чуждо влияние. Ако камъкът потъмнее или се напука, трябва незабавно да се избавите от това украшение.

Медната гривна помага, ако ви измъчват артрит, хипертония, сърдечносъдови заболявания, радикулит, метеозависимост, мигрена, безсъние. Дори традиционната наука е доказала важността на медта като елемент за нашия организъм, както и терапевтичното въздействие на медните гривни. Докосвайки се до кожата, йоните на медта от медната гривна проникват в тялото, оставяйки зелена следа – т.нар. „медна зеленина”, която лесно се измива със сапун и вода. Неслучайно Федералната агенция по опазване на околната среда на САЩ официално даде на медта и на няколко нейни сплави статус на вещества с бактерицидна (самоочистваща се) повърхност.

Гривна от естествени перли – морски или речни, ще помогне при счупвания, като ускори зарастването на костите. Освен това перлата препятства образуването на камъни в бъбреците. Подходяща е и за деца, особено в периода на смяна на млечните зъби и активния растеж. Но най-добрите си свойства перлата е готова да демонстрира само на хора от водните и въздушните знаци на Зодиака.

Акупунктурна гривна. Гривните, направени от различни материали с особени изпъкнали орнаменти от вътрешната страна, имат за цел да въздействат върху активните точки на китката и се наричат акупунктурни. Ефективността им зависи от конкретната задача, с която е създадена гривната. Не рискувайте да купувате гривни от непроверени места; неправилно подбраната акупунктурна гривна може не да укрепи, а да подрони здравето ви. Същото се отнася и до гривните от сложни сплави, предназначени за магнитотерапия.
Лечебните гривни изискват грижи. Дори и да са нанизани върху гума или конец, веднъж месечно по пълнолуние трябва да се мият под струя вода, а след това до сутринта да се оставят в съд с вода на перваза на прозореца. На сутринта украшението се изважда и се оставя на прозореца до вечерта. На следващия ден може да се носи – гривната е готова да изпълнява функциите си. Действието на гривната може да се усили, като се обтрива с етерични масла – избирайте такива, които са ви особено приятни…

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл