Прилагат халотерапия в единствената солна стая във Великотърновска област

Помещението в Центъра за красота "Енигма" е изцяло облицовано със сол на кристали

Откриха уникална солна стая във Велико Търново, в която се прилага халотерапия. Придобивката, която е единствената във Великотърновска област, е в Центъра за красота „Енигма” на Поля Ангелова в старата столица.

polq„Халотерапията е придобила популярност като съвременна терапевтична процедура първо в Полша. Особеното е, че стените на специалното помещение са изцяло покрити със сол на кристали. Подът също е застлан с дебел пласт сол. Инсталиран е халогенератор, който впръсква медицинска сол и по този начин създава микроклимат, наподобяващ този в някогашните естествени пещери и на морския бряг. Така въздухът става наситен с полезни микроелементи, 80 % от които се съдържат в кръвната плазма на човека”, обясни пред „Труд” Поля Ангелова.

Тя уточни, че халотерапията има антибактериално действие върху дихателната система и повлиява различни заболявания като астма, хроничен бронхит, синузит, кашлица. Помага при сезонни алергии, а също така и при кожни проблеми – дерматити, псориазис, екзема. Друго важно свойство на солта е да преструктурира енергията у човека и да абсорбира негативните енергийни влияния и блокажи.

„В солната стая много добре се повлияват астматици, както и хора с различни белодробни страдания.Помещението е особено подходящо за пушачи, които изпитват тежест в гърдите и затруднение в дишането. Има благоприятно действие и върху тези, които са отказали цигарите и организмът им в е в процес на адаптация за съществуване без тютюн. Терапията в солната стая способства и за повишаване имунитета на човешкия организъм и е много подходяща и за деца”, изтъква Поля Ангелова.

Капацитетът на солната стая е 5 места, като единият ъгъл е обособен за деца като е обзаведен с цветни столчета, масички и играчки.

„Солната терапия в контролирана среда е изключително решение за справяне с упоритите, продължителни и неприятни здравословни проблеми и най-вече с бактериалните инфекции и алергии.Не е необходимо специално облекло, с което посетителите да влизат в стаята, а терапията не е подходяща за бременни, хора с туберкулоза, клаустрофобия, сърдечна недостатъчност, хипертония и онкологични заболявания”, предупреждава Ангелова.

Сеансът за деца продължава 20 минути, а за възрастни е 40 минути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони