Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Пожар изпепели подпокривното пространство на сграда в София

Ангел Джамбазки и Мария Габриел откриха международната конференция „Западни Балкани“ (СНИМКИ)

42-годишен охранител издъхна след сбиване пред пловдивско заведение

Правителството прие разследването срещу главния прокурор и неговите заместници да се провежда от завеждащия инспектората на прокуратурата

Най-вероятната причина за взрива в цеха за биогаз е техническа неизправност Стабилно е състоянието на пострадалите

Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

„Природата за хората“ пита за среща на президента с „група еколози”

Тома Белев днес е нарицателно за опорочаване на екологичната кауза.

НГС „Природата за хората“, поиска информация за среща на Президента Радев с „група еколози”, съобщиха от организацията:

По закона за достъп до информация, поискахме от президентската администрация да отговорят на следните въпроси:

1.Проведена ли е среща, и кога, на Президента Румен Радев и/или представители на неговата администрация с група „еколози“ и участвал ли е Тома Белев в нея. Кои са присъствали на срещата, пълен списък.

2.На срещата обсъждано ли е, как е протекъл конкурса за избор на фирмата, изработила актуализирания план за управление на НП Пирин.

3.Разговаряно ли е, че Тома Белев е участвал в конкурса, като ръководител на „Обединение Пирин 2014“.

4.Станало ли е ясно, че Комисията за избор е отстранила още на етап отваряне на документи три от фирмите и е обявила за победител „Обединение Пирин 2014″ на Тома Белев.

5.Дискутирано ли е при Президента и неговата администрация, че жалбите срещу избора на „Обединение Пирин 2014“ са стигали по два пъти до КЗК и ВАС и тогава избраният победител, „Обединение Пирин 2014“, е отстранен с мотив че “избора е опорочен“. И Съдът постановява да бъде избрана фирмата „Пролес инженеринг“.

6.На срещата обсъждано ли е, че плана за управление на Пирин има извършена, детайлна екологичната оценка, като неразделна част от него, съгласно ЗЗТ и Заданието.

7.Дебатирано ли е на срещата , че от над 10 години няма нито едно инвестиционно предложение в Пирин, поради факта, че действащият план забранява „изграждане на нови писти и лифтове на цялата територия на парка“ и затова не е необходима друга екологична оценка, освен тази, която е направена и е неразделна част от него.

8.Информиран ли е на срещата Президента или представител на неговият екип, че плана за НП Пирин се разработва от 5 години и, че е трябвало да бъде приет още през 2014 г.

9.Обсъждано ли е на срещата Решение ЕО 1 от 01.03.2017 на МОСВ, с което мотивирано е преценено, че плана за управление на Пирин не подлежи на допълнителна екологична оценка, защото няма регистрирани инвестиционни намерения.

10. На срещата дискутирана ли е тезата, че ЮНЕСКО може само да препоръча, а не да разпореди изготвяне на „стратегическа оценка“, която не съществува по нашето законодателство. Подобен тип оценки, но единствено в синхрон с българското законодателство, могат да се правят в случаите, когато има конкретни проекти. Обсъждано ли е, дали ако се появят в бъдеще, че те ще бъдат подложени на най-строгите възможни екологични оценки според българското законодателство.

11.Искано ли е от Тома Белев и групата „еколози“ от Президента или от администрацията да се спре Решение 26 на МОСВ.

12.Обсъждана ли подписката против приемане на плана, организирана от българският клон на швейцарската неправителствена организация WWF, който се ръководи от съпругата на Тома Белев, Веселина Кавръкова.

13.Защо не е дадена публичност на тази среща и информация, какво е обсъждано на нея.
Молим администрацията на Президентство да спази сроковете по Закона за достъп до обществена информация и съгласно член 15 А от Закона, да бъде публикувана на интернет страницата на президентството и изпратена на email info@prirodata.org.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. зелените са му промили мозъка на президента и затва после се намеси неадекватно, не се учудвам ама хич. другия път да мисли повече като се вмесва в теми, които не разбира

  2. Е как така винаги се случва,че Тома Белев си ходеше при Бойко Борисов когато си иска.Сега прави същото при Радев.

  3. Абе, тоя Белев колко пари им раздава, че всички му играят по свирката?

  4. Замесен ли е Тома Белев, със сигурност има нередности, подкупи и подобни неща, нямащи нищо общо с грижата за природата.

  5. Където е намесен Тома Белев, авно има далавера.

  6. Това да питаш Радев за проведена среща с дясната ръка на Прокопиев – Тома Белев е като да чакаш от Цветан Василев да се върне доброволно в България! Просто няма да получат отговори и ще се позовават на някакви измислени законови ограничения!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.