Доброволци помагаха в гасенето на пламнал навес в Свищовско Спасена е съседна сграда от пламъците

Социалният министър: Бизнесът е недоволен от повишаването на минималната работна заплата

Протест на ученици, учители и родители в Сливен в защита на училище

Гърция и Македония започват нов кръг от преговорите относно спора за името

Отбелязваме Антоновден

Биткойнът се срина с 25 на сто на азиатските пазари

Чавушоглу: Турция може да разшири военната си операция в Северна Сирия

Папа Франциск поиска прошка за извършените от католически духовници посегателства срещу деца

Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

„Природата за хората“ пита за среща на президента с „група еколози”

От "Природата за хората" питат проведена ли е среща, и кога, на президента Румен Радев и/или представители на неговата администрация с група "еколози" и участвал ли е Тома Белев в нея.

НГС „Природата за хората“, поиска информация за среща на Президента Радев с „група еколози”, съобщиха от организацията:

По закона за достъп до информация, поискахме от президентската администрация да отговорят на следните въпроси:

1.Проведена ли е среща, и кога, на Президента Румен Радев и/или представители на неговата администрация с група „еколози“ и участвал ли е Тома Белев в нея. Кои са присъствали на срещата, пълен списък.

2.На срещата обсъждано ли е, как е протекъл конкурса за избор на фирмата, изработила актуализирания план за управление на НП Пирин.

3.Разговаряно ли е, че Тома Белев е участвал в конкурса, като ръководител на „Обединение Пирин 2014“.

4.Станало ли е ясно, че Комисията за избор е отстранила още на етап отваряне на документи три от фирмите и е обявила за победител „Обединение Пирин 2014″ на Тома Белев.

5.Дискутирано ли е при Президента и неговата администрация, че жалбите срещу избора на „Обединение Пирин 2014“ са стигали по два пъти до КЗК и ВАС и тогава избраният победител, „Обединение Пирин 2014“, е отстранен с мотив че “избора е опорочен“. И Съдът постановява да бъде избрана фирмата „Пролес инженеринг“.

6.На срещата обсъждано ли е, че плана за управление на Пирин има извършена, детайлна екологичната оценка, като неразделна част от него, съгласно ЗЗТ и Заданието.

7.Дебатирано ли е на срещата , че от над 10 години няма нито едно инвестиционно предложение в Пирин, поради факта, че действащият план забранява „изграждане на нови писти и лифтове на цялата територия на парка“ и затова не е необходима друга екологична оценка, освен тази, която е направена и е неразделна част от него.

8.Информиран ли е на срещата Президента или представител на неговият екип, че плана за НП Пирин се разработва от 5 години и, че е трябвало да бъде приет още през 2014 г.

9.Обсъждано ли е на срещата Решение ЕО 1 от 01.03.2017 на МОСВ, с което мотивирано е преценено, че плана за управление на Пирин не подлежи на допълнителна екологична оценка, защото няма регистрирани инвестиционни намерения.

10. На срещата дискутирана ли е тезата, че ЮНЕСКО може само да препоръча, а не да разпореди изготвяне на „стратегическа оценка“, която не съществува по нашето законодателство. Подобен тип оценки, но единствено в синхрон с българското законодателство, могат да се правят в случаите, когато има конкретни проекти. Обсъждано ли е, дали ако се появят в бъдеще, че те ще бъдат подложени на най-строгите възможни екологични оценки според българското законодателство.

11.Искано ли е от Тома Белев и групата „еколози“ от Президента или от администрацията да се спре Решение 26 на МОСВ.

12.Обсъждана ли подписката против приемане на плана, организирана от българският клон на швейцарската неправителствена организация WWF, който се ръководи от съпругата на Тома Белев, Веселина Кавръкова.

13.Защо не е дадена публичност на тази среща и информация, какво е обсъждано на нея.
Молим администрацията на Президентство да спази сроковете по Закона за достъп до обществена информация и съгласно член 15 А от Закона, да бъде публикувана на интернет страницата на президентството и изпратена на email info@prirodata.org.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. зелените са му промили мозъка на президента и затва после се намеси неадекватно, не се учудвам ама хич. другия път да мисли повече като се вмесва в теми, които не разбира

  2. Е как така винаги се случва,че Тома Белев си ходеше при Бойко Борисов когато си иска.Сега прави същото при Радев.

  3. Абе, тоя Белев колко пари им раздава, че всички му играят по свирката?

  4. Замесен ли е Тома Белев, със сигурност има нередности, подкупи и подобни неща, нямащи нищо общо с грижата за природата.

  5. Това да питаш Радев за проведена среща с дясната ръка на Прокопиев – Тома Белев е като да чакаш от Цветан Василев да се върне доброволно в България! Просто няма да получат отговори и ще се позовават на някакви измислени законови ограничения!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.