Проблеми с екипа пак провалиха Зографски

Нов малшанс сполетя най-добрия ни състезател в ски скоковете Владимир Зографски. В първия старт за сезона във финландския курорт Рука българинът завърши 57-и в квалификациите от общо 59 стартирали. Световният шампион за младежи преодоля едва 95 метра, за което получи 54,7 точки.

Отново Зографски имаше проблем с екипировката, заради която на няколко пъти предишните сезони бе дисквалифициран. Преди надпреварата организаторите измерили скачача ни и парадоксално се оказало, че той е 1 см по-нисък, отколкото е бил през лятото. В тази абсурдна ситуация националът настоял отново да бъде измерен, но съдията отказал.

В ски скоковете дължината на ските зависи от височината на състезателя. Така преди самата надпревара българинът бил принуден да отреже ските си, за да бъде допуснат до старт. Корекцията обаче промени центъра на тежестта, което се оказа решително за слабото му представяне.

Най-добър резултат даде полякът Мачей Кот - 141,5 метра. Първите 10 в световната ранглиста се класират по право за следващата фаза на надпреварата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт