Провали се делото за мярката по казуса "Роженски манастир", всички съдии си дадоха отвод

В необикновена ситуация изпадна казусът с обвиняемите за нападението в Роженския манастир - всички съдии от Районен съд-Сандански си дадоха отвод и отказаха да гледат делото за постановяване на мярка. Мотивите на седемте съдии, които не пожелаха да водят делото, са едни и същи. Познават адвоката Стефан Матеев, който е обвиняем по делото и не желаят това да доведе до коментари за влияние върху изхода на казуса за мярката. Сандански е малък град, всички се познават, а адвокат Матеев е син на бивш следовател и бивша секретарка на кметството в града. Другите обвиняеми са двама ученика и един мъж.

В съда работят общо 8 съдии, седем направиха отвод, а един е в отпуск. Според процедурата Върховния касационен съд ще трябва да разпредели делото за мярката на друг районен съд.

Четиримата обвиняеми са задържани за 72 часа, те имат повдигнати обвинения за грабеж на отчето на Роженския манастир, който вързали и му отнели мобилен телефон, за унищожени 16 камери и един е обвинен за притежание на газово оръжие незаконно преработено в бойно. Четиримата нападнаха Роженската света обител и копаха дупка в стената на църквата, смятайки,че там има заровени жълтици от времето на Яне Сандански. Такива не са намерени, но пък иманярската група се сдоби с обвинения.

 

 

Коментари

Задължително поле