Провал за феминистки сериал: Руби Роуз напусна “Батуоман”

Руби Роуз като Батуоман

Само либералните критици похвалиха поредицата

Феминисткият комиксов сериал “Батуоман” остана без основната си изпълнителка след като Руби Роуз реши да се оттегли от главната роля преди началото на втория сезон.

“Батуоман” трябваше да е ултралиберален отговор на филмите и поредици с мъже супергерои. В първия сезон Роуз влезе в образа на братовчедка на Брус Уейн/Батман, която заема неговото място след като той изчезва от Готъм. Тя е феминистка, която се бори за “социална справедливост” и е част от LGBT общността. Зрителите бяха потресени от посредствеността и пропагандния характер на епизодите и дадоха на сериала епично ниски оценки. В сайта IMDB първият сезон има унизителен резултат - 3,5 от 10. Само либералните критици похвалиха поредицата, но това явно не е било достатъчна мотивация за Роуз да остане в ролята.

Тя не дава конкретни причини за отказа си, но отзвукът на феновете със сигурност се е отразил на нейното решение. Сега продуцентите ще търсят нова актриса, която да отговаря на изискванията да е радикална феминистка от LGBT общността.

Коментари

Задължително поле