Проведе се първата „оперативка” в Детско полицейско управление в Нова Загора

%d0%b4%d0%bf%d1%83-2Първа „оперативка” беше проведена в Детското полицейско управление в Начално училище „Любен Каравелов” в Нова Загора, съобщиха от местната администрация. Преди началото й ст.инспектор Иван Георгиев, началник на „КАТ-Пътен контрол”, и негови колеги запознаха децата с професията на полицая. А от общината подариха на малчуганите униформите – тениски и шапки с обозначителни надписи.

Служителите на реда ги запознаха с правилата на движението, отговорността на всички участници в него, причините за пътните произшествия. На следващите занятия децата ще бъдат запознати с личната полицейска защита, работата със следово куче, пожарната безопасност.

Нова Загора бе първата сред четирите общини в Сливенска област, която се включи в националната програма за ранна превенция на подрастващите и създаде детско полицейско управление. Целта на програма е да бъдат създадени навици за безопасно поведение и адекватни решения в трудни ситуации. В ДПУ-Нова Загора участват 24 деца от 6 паралелки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони