Проведоха първата инфоработилница от кампанията „Този път ще гласувам“ в Елена

В Елена се състоя специална среща, на която бяха обсъдени възможностите, които дава Европа на младите хора, и важността на активните граждани. Студентката по политология във Виенския университет Виктория Русева сподели своя опит от международни проекти, обмени и състезания.

Събитието се организира с подкрепата на Община Елена, Европейския парламент в България и Европейския парламент в Австрия и е част от кампанията „Този път ще гласувам“ по повод предстоящите през 2019 г. избори за Европейски парламент.

Виктория е доброволец в кампанията и в двете страни, а за България това е първото подобно събитие. Кампанията има за цел да насърчи по-високата избирателна активност на младите хора на европейските избори и да подкрепи самото гласуване като акт на участие в демократичния процес по осъзнат и напълно информиран начин.

На събитието в Елена участниците обсъждаха и ролята на Европейския съюз в ежедневието ни, както и значението на гласа на младите граждани за развитието на Европа. По време на инфоработилницата Виктория Русева сподели впечатленията си от Европейския парламент в Страсбург, където през 2017 г. е говорител на българския ученически отбор, а преди броени дни говори за кампанията и инициативата й като доброволец по Българско национално радио за програма „Мрежата“.

Амбициозното момиче учи до седми клас в СУ „Иван Момчилов“ в Елена, а средното си образование завършва в езиковата гимназия във В.Търново. Четири поредни години е в топ 10 на България в Националната олимпиада по немски език към МОН. Печели две първи места на Национална цветна олимпиада и трето място на състезанието по художествен превод на Великотърновския университет, когато е в 12 клас.

Коментари

Задължително поле