Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

Проверяват сайт, разкрил кое е момчето от Пловдив Държавната агенция за закрила на детето се самосезира

Телефон, таблет и книга, иззети при задържането на момчето от Пловдив. Книгата е от италианката Лорета Наполеони, доктор на икономическите науки и експерт по финансирането на тероризма. Снимка: МВР

При прояви на деца медиите не бива да съобщават техни лични данни

До 5000 лв. глоба за нарушения на закона

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се е самосезирала за разкриването на самоличността на 16-годишния ученик от Пловдив, заподозрян за връзки с „Ислямска държава” и обвинен за подготовка на терористичен акт.

Агенцията ще проверява интернет сайт за нарушение на Закона за закрила на детето. Медията, която нарича себе си информационна агенция, единствена от всички в страната оповести трите имена, местоживеенето, училището, класа, подробности за бащата и професията му, публикува и групова снимка, на която се сочи момчето.

В отворено писмо от ДАЗД (виж пълния текст в електронното издание на „Труд”) напомният, че разпространяването на подобни данни се наказва с глоба от 1000 до 3000 лева, имуществена санкция от 3000 до 5000 лв., а при повторно нарушение глобата е до 5000 лв., а имуществена санкция до 10 000 лв.

„Случаите на деца, които се отразяват и обсъждат широко от медиите, изискват предприемане на мерки, за да не бъдат въвлечени дейности с негативни последици за тяхното физическо, умствено, нравствено и социално развитие. Това в пълна сила е валидно както за децата, които са жертви на насилие или злоупотреба, но също така и за децата, за които се предполага, че са извършили престъпления”, пишат от агенцията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.