Привикаха по спешност Горанов в парламента

Васил Божков: Не ме издирват, на разположение съм на властите по всяко време

Грипната ваканция опразни 1850 училища в страната От днес почиват и учениците във Видин, Велико Търново, Враца, Пловдив, Силистра, Сливен

Президентът Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения

Мис България 2019 се отдаде на почивка в Австрия (СНИМКИ)

Осем служители на Държавната комисия по хазарта са отведени за разпит

Парламентът одобри промените в Закона за хазарта на първо четене

Проф. Мира Кожухарова: Мерките серщу коронавируса са адекватни

Ники Илиев се връща на сцената с „Осъдени души“ Партнира си с Елена Петрова - Фани

Вицепрезидентът Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

ВТУ обяви Национално ученическо състезание за философско есе

Борисов към министрите: Забранявам да се месите в конфликтите между другите институции

Нинова: Огласяването на СРС-тата е опит да се сплаши президентът

Иззеха неправилно съхранявани 396 кг млечни продукти и 804 литра бутилки вино

Намериха тялото на издирван мъж в кюстендилско село

Проверяват фирмата, складирала 50 тона италиански боклук във Враца

От утре екоинспекцията във Враца започва проверка на фирмата, която складира в града 50 тона отпадъци от Италия, каза директорът на институцията инж. Христо Христов по БНТ.

Инспекцията, извършена от ДАНС и РИОСВ, показва, че въпросния боклук не е опасен за здравето и живота на хората.

50 тона употребявани тонер касети от принтери са депонирани на складова площ в една от промишлените зони на Враца. Част от отпадъците са пакетирани в чували, а друга част са натрупани на купчини директно на земята.

След получен сигнал, компетентните органи са проверили на място и е установено, че касетите са докарани от Италия от фирма с регистрация в София.

До момента е ясно само, че ще има санкции за собственика на складовата площ, на която са стоварени балите и контейнерите, тъй като няма лиценз за подобна дейност.

„Вчера сме извършили проверка с представители на ДАНС във връзка със сигнала и е установено, че са пластмасови отпадъци, внесени от Италия с трансграничен превоз. Не е опасен отпадък. В понеделник предстои контакти с фирмата. Няма лицензирана площадка, няма съответните разрешителни от РИОСВ-Враца“, обясни директорът инж. Христо Христов.

До депонираните отпадъци може да влезе всеки. Достъпът до площадката е свободен, порталът е отворен, няма и охрана, която да спре желаещите да влязат вътре.

Не площадка за токсичен боклук, а място за съхраняване на ценна суровина, която ще бъде преработена, заяви по БТВ собственикът на терена Илиян Ангелов.

„Това са пластмасови опаковки от използвани тонер касети за принтери – суровина, която се претопява и от нея се правят други пластмасови изделия. Аз се съмнявам дали може да се твърди това, че е боклук, доколкото това е суровина, от която се отива и се произвежда нещо с добавен стойност“, подчерта Ангелов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.