Проверяващи откриха поточна линия за алкохол менте

Цех за бутилиране на нелегални алкохолни продукти разкриха митнически и полицейски служители в района на Пловдив.

На 23 март е извършена съвместна проверка на служители от Митница Пловдив и служители на отдел „Икономическа полиция" към ОД на МВР Пловдив в обект на територията на област Пловдив, съобщиха от Агенция "Митници".

В хода на проверката в обекта са установени малко повече от 22 000 литра алкохолни продукта, както и наличието на поточна линия за бутилиране.

В десетлитрови пластмасови туби са открити 80 литра алкохол /спирт/ с алкохолно съдържание от 96,4% vol. Открити са и 276 стъклени бутилки от по 500 ml и 700 ml с етикети с надпис „водка" и марка на известна ракия. Всички бутилки са без български акцизен бандерол. Общото количество на открития нелегален етилов алкохол е 229.4 литра.

Другото открито количество от 21 770 литра представлява течност с различен цвят (бял и червен) с мирис на вино. Част от него - общо 5100 литра се е съхранявало в наливно състояние в метален съд, а останалото е било подготвено за изнасяне от обекта - бутилирано в пластмасови туби по два литра, облепени с етикети и подредени на палети.

В обекта е открита и поточната линия, на която се е извършвала незаконната дейност.

Пред митническите служители не са представени, както документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоките акциз, така и документи за регистрация на обекта по реда на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Всички алкохолни продукти, както и бутилиращата линия са иззети. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъдe образувано административнонаказателно производство по реда на ЗАДС.

За откритите стъклени бутилки с етилов алкохол е образувано досъдебно производство по описа на Митница Пловдив под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право